Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Wie is kersvers wereldkampioen Mads Pedersen, boerenzoon die van fratsen houdt: “Hij zorgt altijd voor sfeer”

WK wielrennenMads Pedersen is op zijn 23ste wereldkampioen wielrennen. Mads wie? De Deen werd vorig jaar uit het niets tweede in de Ronde van Vlaanderen. Toen al nadat hij tachtig kilometer in de aanval reed. Straffe kerel.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. “Van Aert zal toch eerst klassiekers willen winnen en dan pas lonken naar carrière als echte ronderenner”
  Play
  Tour de France

  “Van Aert zal toch eerst klassie­kers willen winnen en dan pas lonken naar carrière als echte ronderen­ner”

  “We hebben een strategie uitgetekend waar iedereen achter staat”, aldus Rik Verbrugghe na de bekendmaking van zijn achtkoppige WK-selectie. Om het af te maken, wordt ongetwijfeld naar Van Avermaet en vooral Van Aert gekeken. “Als Greg en Wout goed overeenkomen, en dat zullen ze doen, kunnen we ver geraken”, aldus de bondscoach, die ook nog even dieper inging op de Tourexploten van Van Aert.