Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wereldkampioen Remco Evenepoel blikt terug op geweldig jaar, WK-tactiek én verklaart zijn opvallende viering: “Mooie revanche genomen”

WK wielrennenLijkbleek en zwaar vermoeid na zijn Vuelta-zege zette Remco Evenepoel tien dagen geleden voet aan wal in Australië. Met alle kleuren van de regenboog keert hij terug naar huis. De wereldkampioen doet uitgebreid zijn verhaal, onder meer over zijn tactische keuzes en de opvallende viering.

12 reacties

 • frans ornelis

  4 maanden geleden
  hij haalde ook brons in tijdrit en moest optornen tegen rennes die de tijdrit niet hadden gereden en zich spaarde voor de wegrit en zo frisser aan de start kwamen
 • hugo van der speeten

  4 maanden geleden
  België en Remco hadden het geluk dat we twee potentiële winnaars hadden ,iedereen in de groep van Van Aert keek naar hem ,zodoende kon Remco met een groep renners van mindere kwaliteit wegrijden waarin hij de sterkste was . Van Aert zou nooit de kans gekregen hebben om dit te doen. Ik draag deze overwinning dan ook op de Belgische ploeg in zijn geheel. Maar toch chapeau voor Remco.
 • Ludwig Vandecappelle

  4 maanden geleden
  Remco is een echte stormram!
 • Eric Merny

  4 maanden geleden
  Grootse prestatie van Remco die nu alle criticasters op hun plaats zet. Zoals Tom Boonen zei, trek je van die kritiek niks, doe gewoon je ding. Wie had deze knalprestaties dit seizoen verwacht na zijn zware val in de ravijn?
 • bob jansens

  4 maanden geleden
  een super prestatie. Wat zijn prestatie echt groots maakt is het feit dat hij nadat hij met Lutsenko voorop geraakt was, Lutsenko gewoon uit het wiel rijdt. Een renner die in je wiel zit (en die niet dood zit) uit het wiel rijden is weinigen gegeven. Gewoon grote klasse...
 1. Tom Boonen weet uit ervaring hoe “zot” het nu wordt voor Remco Evenepoel: “Toen ik wereldkampioen werd, kampeerden meisjes voor huis van mijn ouders”
  PREMIUM
  WK wielrennen

  Tom Boonen weet uit ervaring hoe “zot” het nu wordt voor Remco Evenepoel: “Toen ik wereldkam­pi­oen werd, kampeerden meisjes voor huis van mijn ouders”

  Tom Boonen werd wereldkampioen in 2005. En dus is onze analist dé ervaringsdeskundige over aan wat Remco Evenepoel zich nu mag verwachten. Wel... “Het wordt zot.” En dus heeft Boonen enkele tips. “Ik zou hem aanraden om zo veel mogelijk weg te blijven uit Schepdaal en in zijn vaste stek in Spanje te overwinteren.” En moet hij de Tour de France in 2023 rijden volgens Boonen?
 2. RECONSTRUCTIE. “Remco werd een beetje nerveus. Ik zei dat hij kalm moest blijven”: zo rolde de Belgische ploeg, ondanks Franse prikken, de rode loper uit voor Evenepoel
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN

  RECONSTRUC­TIE. “Remco werd een beetje nerveus. Ik zei dat hij kalm moest blijven”: zo rolde de Belgische ploeg, ondanks Franse prikken, de rode loper uit voor Evenepoel

  Door het nachtelijke tijdstip is de kans groot dat u het gros van de triomfrace van Remco Evenepoel in Wollongong hebt gemist. Bij deze een reconstructie van de winnende triomf door de ogen van de bondscoach en de zes helpers die de rode loper uitrolden. “’Ik ben super. Ik wil dat je rijdt.’ Eerst twijfelde ik nog, want we hadden weinig zicht op de koerssituatie.”