Pakt Van Aert de titel in eigen land? Dan zou hij zich in een select rijtje met Belgen voegen die het WK wonnen in eigen land.
Volledig scherm
Pakt Van Aert de titel in eigen land? Dan zou hij zich in een select rijtje met Belgen voegen die het WK wonnen in eigen land. © Photo News/HLN

Wereldkampioen in eigen land? Belgen kunnen zich zondag in select rijtje voegen

WK WielrennenGooit er zondag een landgenoot zijn armen in de lucht in Leuven? ‘t Zou Wout van Aert, Remco Evenepoel of misschien wel Jasper Stuyven in een select rijtje met Belgen brengen die de regenboogtrui veroverden in eigen land. Vier renners gingen hen voor: Jan Aerts in 1935, Briek Schotte in 1950, Rik Van Steenbergen in 1957 en Benoni Beheyt in 1963.

5 reacties

 • Ineke Visser

  1 maand geleden
  Niks mooiers dan in eigen land wereldkampioen worden! Dus heren heel veel succes!
 • bryan de ceuster

  1 maand geleden
  Als je zou gokken: Zet al je geld in op een zilveren medaille voor Wout. Heel grote kans dat je wint dan.
 • Christine Minnebo

  1 maand geleden
  Voor mij moet het een Belg zijn!! En liefst van al Wout , die jongen verdiend het! De kers op de taart van 2021 !
 • elke vliegen

  1 maand geleden
  Als het een Belg moet zijn, dan niet van aert. Liever een Deen, Fransman en Nederlander.
 • bernard vermeulen

  1 maand geleden
  Ook al sta ik 100 procent achter Wout, ik denk Pidcock zal goud halen, niet in het vizier en razend snel, dus aan de gokkers, volg je verstand en niet je hart, en je zal zien.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.