BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“We hadden moeten stoppen met rijden”: kritiek van binnen de ploeg op tactisch plan van Franse bondscoach Thomas Voeckler, die wijst naar suprematie van Evenepoel

WK wielrennenGeen WK-hattrick voor Frankrijk. En dat heeft alles te maken met de suprematie van Remco Evenepoel, vindt bondscoach Thomas Voeckler. Maar onze zuiderburen vragen zich toch af of ze ook niet te voortvarend hebben gekoerst - naar het etiket van de coach. Renner Valentin Madouas: “Er had meteen een belletje moeten gaan rinkelen wat er zou kunnen gebeuren met Remco mee in de groep.”

8 reacties

 • André Christiaens

  2 maanden geleden
  Of Wout de spurt zou gewonnen hebben is een vraagteken, maar wat wel waar is, Remco heeft zijn medevluchters er af gereden en gewonnen, zo word je wereld kampioen zonder risico.
 • Cedric Gobert

  2 maanden geleden
  Hoh ja, het enige wat je zou kunnen opmerken is zoals Jalabert dat de verkeerde Fransen mee zaten vooraan. Maar is dat dan de schuld van de bondscoach of van Cosnefroy, Alaphilippe, Madouas en Laporte? Als er 1 van die 4 niet had geslapen wanneer er 30 weg reden was het nagenoeg de perfecte koers van de Fransen, net zoals van de Belgen vorig jaar. Alleen had bij ons Wout toen een slechte dag, en hebben hier alle 4 de beste Fransen zich blind gestaard op Wout. Zelfde verhaal met Pogacar.
 • Louis Heyens

  2 maanden geleden
  verliezers hebben altijd een mening over hoe ze het wel hadden moeten aanpakken zodat ZIJ zeker gewonnen zouden hebben ... maar dat zijn vijgen na pasen. Vorig jaar mekkerden de Belgen, nu zijn het de Fransen. En ja, dat is zo in ALLE sporten, dat heet "het verlies niet kunnen aanvaarden"
 • rudy verlinden

  2 maanden geleden
  Remco kon niet verliezen...hij reed met nr 17...vraag het maar aan Nico Mattan
 • Jonah Kemps

  2 maanden geleden
  Tactiek was zeer bizar als Evenepoel in de vlucht zit moet iedereen stoppen met rijden buiten de belgen, wie verzint het dat Bardet Evenepoel zou kunnen volgen in een eendagskoers... Senechal mag je hier niet aan het woord laten dat is een ploegmaat van Evenepoel waarom zou die nu kritiek geven nu Remco het spel gewonnen heeft.