Wat is het voordeel van natriumbicarbonaat voor renners? U ontdekt het allemaal in deze nieuwe aflevering van onze Marginal Gain-reeks.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat is het voordeel van natriumbicarbonaat voor renners? U ontdekt het allemaal in deze nieuwe aflevering van onze Marginal Gain-reeks. © Photo News/6D Sports Nutrition

Wat hebben WK-coureurs aan een typisch huis-tuin-en-keukenmiddel? “Natriumbicarbonaat doet de spieren minder snel verzuren”

WielrennenHet WK wielrennen in Wollongong nadert het einde en dus keert onze Marginal Gain-reeks even terug. Tadej Pogacar verwacht zondag een slijtageslag waarin ook voeding een doorslaggevende rol kan spelen. Wat heeft een belangrijk bestanddeel van brandblusapparaten en zelfrijzend bloem daar dan mee te maken? Ontdek hier alles over capsules natriumbicarbonaat die een atleet in een ultieme aanval of sprint iets minder snel doen verzuren dan een ander. Al is er ook een keerzijde aan de medaille, zo getuigt een profrenner.

4 reacties

 • Kris Hendrikx

  2 maanden geleden
  Ik vind dit zo'n goede reeks. Bedankt hln!
 • Fons Heylen

  2 maanden geleden
  Je lichaam moet dit allemaal maar kunnen verdragen , je moet in het zadel blijven en niet op de pot….
 • Gasparelli Schouwaerts

  2 maanden geleden
  Met of zonder sodium bicarbonaat... Van een ezel kan je geen racepaard maken hoor
 • Jan Van Hoofstat

  2 maanden geleden
  Bij mijn weten is 0,3g natriumbicarbonaat/kg lichaamsgewicht voor iemand die 80kg weegt nog altijd 24g, en geen 32g zoals in het artikel geschreven wordt.