Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Volgens onze man ter plaatse is er slechts één manier om zondag wereldkampioen te worden: “Samenwerken als noodzakelijk kwaad”

WK wielrennen“Wout van Aert en Remco Evenepoel hebben formeel bevestigd dat ze zondag zullen samenwerken. We geloven hen op hun woord”, zo zegt onze man in Australië Bram Vandecapelle. Over de bondscoach die z’n verantwoordelijkheid nam, een oneerlijke strijd en de vrees van de Belgen: “Als Bardet, Cosnefroy en Madouas ronde na ronde gas geven op de steile stroken, rijden ze de Belgen naar de vaantjes.”

8 reacties

 • bob jansens

  2 maanden geleden
  aan Peeters Francis, Van Aert wil idd zelf die trui, net als Remco. Maar Wout zal rijden om te winnen terwijl Remco als hij in een ontsnapping zit ook tevreden is als hij eerste Belg wordt en dus zal rijden om voorop te blijven en zo de mogelijke winstkansen van Wout hypothekeert. Er zijn in het recente voorbeelden genoeg: Olympische Spelen; Europees Kampioenschap 2021 waar Remco alleen kopman was (Wout reed niet mee) maar toch maar bleef rijden met snellere renners in zijn wiel, Wk2021
 • Luc Van Hauwermeiren

  2 maanden geleden
  de vraag is wie sprint tegen Vanderpoel?
 • geert de regge

  2 maanden geleden
  Als Remco Evenepoel morgen het WK niet wint, dan hoop ik dat er één van de Quick Step renners wereldkampioen is : Julian Alaphilippe, Florian Sénéchal, Davide Ballerini, Andrea Bagioli, Jannik Steimle, Michael Morkov, Mikkel Honoré, Mauro Schmid, Zdenek Stybar
 • Bernd Vaes

  2 maanden geleden
  Tja, maar … nach Remco, noch van Aert zullen wereldkampioen worden. Het is wel uitkijken, of ze werkelijk wat geleerd hebben uit het WK Leuven 2021, iets bij het goud brengen zal er echter niet inzitten.
 • daniel polspoel

  2 maanden geleden
  Deze jongens en bondscoach zijn slim genoeg om zelf uit te maken hoe zij de koers analyseren en hebben geen bevooroordeelde supporters nodig. Het enige dat telt is dat ze elkaar niet in de vernieling rijden en dat de beste mag winnen, beide kopmannen mogen dit jaar een prachtig seizoen voorleggen. Commentaar vanuit de zetel is steeds gemakelijk, en trachten een van de twee de grond in6 te boren zal niet lukken deze 2 staan sterk genoeg op hun benen en in de realiteit.
 1. Buitenlandse media lyrisch over wereldtitel Evenepoel: “Hij zit aan de tafel van de allergrootsten”
  Play
  WK wielrennen
  8

  Buitenland­se media lyrisch over wereldti­tel Evenepoel: “Hij zit aan de tafel van de allergroot­sten”

  Remco Evenepoel kroonde zich in het Australische Wollongong tot wereldkampioen wielrennen. België staat in rep en roer, maar ook de buitenlandse pers is lyrisch over het huzarenstukje van onze landgenoot. “Vijf jaar nadat hij het wielrennen ontdekte en twee jaar nadat hij bijna het leven liet in de Ronde van Lombardije, staat het Belgische wonderkind aan de top.”