Vanthourenhout vol lof voor Evenepoel en betreurt mindere communicatie: “Maar had niets veranderd aan uitslag”

WK wielrennenGeen extra Belgische medaille bij de oogst van vier stuks, na Van Aert (zilver) en Evenepoel (brons), Vermeersch (brons bij beloften) en Segaert (brons bij juniores) in het tijdrijden. Een zure pil voor Sven Vanthourenhout en co, al besefte de bondscoach dat zijn ploeg weinig te verwijten valt. Alleen de communicatie kon soms beter, maar ook dan zou Alaphilippe nog wel gewonnen hebben, zegt Vanthourenhout. 

45 reacties

 • Karel Vanvaerenbergh

  1 jaar geleden
  Gisteren de klare analyse van Dirk De Wolf gehoord is Extra Time. Maak hem per direct de nieuwe bondscoach! Zijn ervaring en doorzicht zullen ongetwijfeld tot successen leiden. Sven VT ontbreekt duidelijk de metier van het wegwielrennen. De OS en het WK waren daar een schoolvoorbeeld van.
 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Dat ze maar iemand als Baelelandt nemen als nieuwe coach ! Remco super renner Laat de azijnpissers maar zeveren ...
 • Paul deyaert

  1 jaar geleden
  Jan baekelands dat is de man die we nodig hebben als coach in plaats van net niet wordt het dan net wel
 • frank Van den Abbeele

  1 jaar geleden
  Neen Kirby, neen. Wat er op voorhand dik op lag, was dat men Remco ging afbreken.Die jongen kan werkelijk niks goed doen voor sommige "vlamingen".
 • Walter De Vuyst

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af wat iemand als Tim Declerck op dit W.K. kwam doen . De eerste 100km de stenen uit het wegdek rijden en verder niets meer . Totaal zinloos . Het was al meteen duidelijk dat Van Aert ( UCI 1 ) in een mindere dag was en tekort zou komen . Het kan niet alle dagen prijs zijn . De zich wegcijferende en tot dan toe beste man in koers Remco Evenepoel liet zich uitzakken op 20 km van het einde , het sein voor de weggedoken Alaphilippe om de neus aan het venster te steken .
 1. 
Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN
  17

  Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”

  Zes weken geleden brak Tiesj Benoot (28) een nekwervel na een aanrijding met een auto op hoogtestage in Livigno. Zes weken moest hij een nekbrace dragen. In die tijd heeft Benoot gewandeld, aan zijn thesis gewerkt, zag hij zijn dochtertje opgroeien en kocht hij een huis. Hij kreeg bezoek van Wout van Aert, bloemen van Jonas Vingegaard en een telefoontje van Primoz Roglic. En hij keek koers. Naar Remco Evenepoel die de Vuelta won. En naar Wout van Aert die hij, van Hamburg tot Montréal, beter zag worden. Zijn pronostiek? “Van Aert, Pogacar en Remco op drie.” En voorts: “De meningen over de bondscoach staan zo haaks op elkaar dat ze bullshit zijn.”