Vanthourenhout vol lof voor Evenepoel en betreurt mindere communicatie: “Maar had niets veranderd aan uitslag”

WK wielrennenGeen extra Belgische medaille bij de oogst van vier stuks, na Van Aert (zilver) en Evenepoel (brons), Vermeersch (brons bij beloften) en Segaert (brons bij juniores) in het tijdrijden. Een zure pil voor Sven Vanthourenhout en co, al besefte de bondscoach dat zijn ploeg weinig te verwijten valt. Alleen de communicatie kon soms beter, maar ook dan zou Alaphilippe nog wel gewonnen hebben, zegt Vanthourenhout. 

45 reacties

 • Karel Vanvaerenbergh

  3 weken geleden
  Gisteren de klare analyse van Dirk De Wolf gehoord is Extra Time. Maak hem per direct de nieuwe bondscoach! Zijn ervaring en doorzicht zullen ongetwijfeld tot successen leiden. Sven VT ontbreekt duidelijk de metier van het wegwielrennen. De OS en het WK waren daar een schoolvoorbeeld van.
 • eric debanne

  4 weken geleden
  Dat ze maar iemand als Baelelandt nemen als nieuwe coach ! Remco super renner Laat de azijnpissers maar zeveren ...
 • Paul deyaert

  4 weken geleden
  Jan baekelands dat is de man die we nodig hebben als coach in plaats van net niet wordt het dan net wel
 • frank Van den Abbeele

  4 weken geleden
  Neen Kirby, neen. Wat er op voorhand dik op lag, was dat men Remco ging afbreken.Die jongen kan werkelijk niks goed doen voor sommige "vlamingen".
 • Walter De Vuyst

  4 weken geleden
  Ik vraag me af wat iemand als Tim Declerck op dit W.K. kwam doen . De eerste 100km de stenen uit het wegdek rijden en verder niets meer . Totaal zinloos . Het was al meteen duidelijk dat Van Aert ( UCI 1 ) in een mindere dag was en tekort zou komen . Het kan niet alle dagen prijs zijn . De zich wegcijferende en tot dan toe beste man in koers Remco Evenepoel liet zich uitzakken op 20 km van het einde , het sein voor de weggedoken Alaphilippe om de neus aan het venster te steken .
 1. Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  1

  Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”

  Na het voorspel, zondag het moment suprême van het WK wielrennen in ons land. De voorbije week heeft nog maar eens getoond dat onze volksaard gekleurd is door de fiets, zo merkt Hugo Camps op. En dat het WK geloof met zich meebrengt. Maar bovenal zag onze columnist weer eens hoe mooi België wel is. “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers.”
 2. “België kon theoretisch gezien niet verliezen”: wereldkampioen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwinning in 1975
  Streamz
  6

  “België kon theore­tisch gezien niet verliezen”: wereldkam­pi­oen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwin­ning in 1975

  Zondag strijkt het WK wielrennen voor de tiende keer in ons land neer. In 1975 werd Nederlander Hennie Kuiper wereldkampioen in de Waalse stad Yvoir. Hij verwees Roger De Vlaeminck en Jean-Pierre Danguillaume naar de dichtste ereplaatsen en Eddy Merckx finishte als achtste. Met ‘Regenboog’ brengt Streamz een reconstructie van de voorgaande Belgische WK-edities. Voor HLN blikt Hennie Kuiper terug op zijn triomftocht van 46 jaar geleden: “Er stonden honderdduizend toeschouwers langs de kant. Het was geweldig.”
 3. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  13

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.