Marianne Vos moet het doen met zilver, terwijl Elisa Balsamo straalt in de regenboogtrui.
Volledig scherm
Marianne Vos moet het doen met zilver, terwijl Elisa Balsamo straalt in de regenboogtrui. © BELGA

Van der Breggen de enige die kan lachen, Van Vleuten vernietigend: frustratie en onenigheid gieren door Nederlandse wielerploeg na zilveren plak

WK WielrennenNa het debacle van de Olympische Spelen liep het ook het WK wielrennen mis voor de Nederlandse wielrensters. Marianne Vos pakte zilver achter de Italiaanse Elisa Balsamo, maar met zo’n sterrenequipe was niets minder dan goud goed genoeg. De frustratie en onenigheid over de tactiek gieren weer door de Nederlandse ploeg.

7 reacties

 • ghislain lefever

  3 weken geleden
  Van der Breggen, Blaak en Voldering: SD works team. Rijden al 3 jaren tegen Annemiek en Vos. Tegen! Jaloezie. Van Der Breggen heeft nooit verdragen dat Vos een groter palmares dan zij heeft en Annemiek haar 3 jaren geleden in la course, bergop, gewoon ingehaald en erna uit het wiel gereden heeft. Voldering wordt de nieuwe ster. Een goede discipel van Anna en het SD worksteam! Ik hoop dat ze zich afvraagt waarom de anderen tegen haar niet spraken.
 • johan fransaert

  3 weken geleden
  alle felicitaties voor Elisa maar het moet gezegd hadden de Nederlandse meiden hun overwicht slimmer uitgespeeld dan was het zeker Vos geworden, waarschijnlijk iets teveel nijd binnen het Nederlandse team.
 • Lucien Mertens

  3 weken geleden
  Marianne Vos, attent zoals altijd, zat in het goede wiel maar had spijtig genoeg niet voldoende over om de sterke winnares nog voorbij te gaan. Voor de rest van het gebeurde hoeven ze echt geen oorlog te voeren, een koers is geen rekensommetje en mensen hebben geen on/off knop, die hebben gevoelens.
 • Karel Van Beeck

  3 weken geleden
  Waarom zetten de Nederlandse dames met 3 in de spits geen treintje op voor Vos?
 • Ricci Latte

  3 weken geleden
  Teveel vedetten in één ploeg vraagt om miserie... dat zal altijd zo zijn!
 1. Blijven Doorperen: BelOrta zorgt voor aparte steun op het WK-parcours voor Belgische ploeg en... Michel Wuyts en José De Cauwer
  Play
  WK wielrennen
  4

  Blijven Doorperen: BelOrta zorgt voor aparte steun op het WK-par­cours voor Belgische ploeg en... Michel Wuyts en José De Cauwer

  Blikvanger op het WK wielrennen in Leuven: de vele leuzes op straat. We zagen al een zebrapad dat omgetoverd werd tot een ode aan Wout van Aert en nu steunt ook BelOrta onder het motto ‘Blijven doorperen’ de Belgische wielerploeg met aparte leuzes op het parcours. En ook Michel Wuyts en José De Cauwer ontbreken niet. Het duo geeft morgen voor het laatst samen commentaar.
 2. “België kon theoretisch gezien niet verliezen”: wereldkampioen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwinning in 1975
  Streamz
  6

  “België kon theore­tisch gezien niet verliezen”: wereldkam­pi­oen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwin­ning in 1975

  Zondag strijkt het WK wielrennen voor de tiende keer in ons land neer. In 1975 werd Nederlander Hennie Kuiper wereldkampioen in de Waalse stad Yvoir. Hij verwees Roger De Vlaeminck en Jean-Pierre Danguillaume naar de dichtste ereplaatsen en Eddy Merckx finishte als achtste. Met ‘Regenboog’ brengt Streamz een reconstructie van de voorgaande Belgische WK-edities. Voor HLN blikt Hennie Kuiper terug op zijn triomftocht van 46 jaar geleden: “Er stonden honderdduizend toeschouwers langs de kant. Het was geweldig.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”
  WK wielrennen
  15

  Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”

  Wout van Aert is de uitgesproken kopman voor de Belgen op het WK wielrennen zondag. Onze landgenoot blinkt in zijn vel en wil graag wereldkampioen worden. “Maar dit is niet dé koers van mijn leven”, zegt hij. “Ja, de beleving zal hier uniek zijn, in Vlaanderen, maar er komen nog kansen om wereldkampioen te worden. Ik ga er 100% voor, maar ik zadel me niet op met de stress dat het nu moet gebeuren.”