BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Valpartijen ontsieren WK bij beloften en ook Belgen gaan tegen de grond, Museeuw: “We zitten hier niet op de autostrade te rijden”

Wk wielrennenHet aantal valpartijen op het WK wielrennen bij de beloften viel amper bij te houden. Slag om slinger gingen er renners tegen de grond, en ook de Belgen kregen af te rekenen met pech. “Dit is een technisch parcours dat leidt tot actie”, legt Johan Museeuw uit. 

8 reacties

 • Thor Stroobants

  4 weken geleden
  Ontsieren? Hoe breed moet die weg zijn? Ze vallen zelfs in het midden van een 2 baansvak. Dat ligt niet aan het parkoer en is wel een wk waardig.
 • Pieter Verhulst

  4 weken geleden
  Zo leert de wereld ons wegennet kennen.
 • Kim Jaspers

  4 weken geleden
  Mooi parkoers.. spanning ten top de afgelopen wedstrijden.. en duidelijk zwaar genoeg aan de slijtageslag te zien
 • Gunther Podevyn

  4 weken geleden
  Inderdaad, de passage door de stad isnier voor modern wielrennen. Eerder voor een loopkoers...
 • Sophia de smet

  4 weken geleden
  Wk parcours onwaardig ! Het zou veel beter zijn zoals in een klassieker zoals de Amstel. Maar dan rond geraardsbergen. Een paar keer muur en bosberg.
 1. Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  1

  Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”

  Na het voorspel, zondag het moment suprême van het WK wielrennen in ons land. De voorbije week heeft nog maar eens getoond dat onze volksaard gekleurd is door de fiets, zo merkt Hugo Camps op. En dat het WK geloof met zich meebrengt. Maar bovenal zag onze columnist weer eens hoe mooi België wel is. “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers.”
 2. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  13

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.