Julian Alaphilippe werd in Leuven voor de tweede keer wereldkampioen wielrennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Julian Alaphilippe werd in Leuven voor de tweede keer wereldkampioen wielrennen. © Photo News

Thijs Zonneveld: “Ik zat met open mond te kijken, het wereldkampioenschap in Leuven was het mooiste dat ik in járen zag”

WK wielrennenColumnist Thijs Zonneveld is zeer te spreken over de WK wielrennen in Leuven. “Dit WK was een plaatje. De koers, het parcours, het publiek. Geen onvertogen woord.” Of toch misschien eentje aan het adres van de met bier gooiende fan in de slotkilometer: “Weer eentje die te veel naar voetbal gekeken heeft. Opsporen en ondersteboven aan de onderbroek aan de finishboog hangen, zou ik zeggen.”

11 reacties

 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Ik heb het van a tot z gevolgd op TV. Prachtige beelden, nooit gezien. Ik had ook de indruk dat de supporters het verlies sportief opnamen. Op TV heb ik althans geen scheldwoorden gehoord of biergegooi bemerkt.
 • Luc Huyghe

  1 jaar geleden
  De organisator is de echte wererldkampioen geworden. Zelden zo'n feest meegemaakt, zelfs niet bij de passage van de tour. Nec plus ultra.
 • Jeroen DeBaere

  1 jaar geleden
  We mogen fier zijn op dit staaltje van professionele organisatie. Sportief ook fantastische wedstrijden gezien, niet altijd de winnaars die men wou, maar een wereldkampioen die zichzelf opvolgt, is ook niet mis.
 • Jo Maes

  1 jaar geleden
  Piet...hij bedoelt uiteraard het mooiste WK in jaren. Bekijk de dingen eens langs de positieve kant?
 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Nee mevr Wellekens, dit was de verdiende winnaar.
 1. Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”
  WK wielrennen
  14

  Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”

  Gisteren door omstandigheden bij anderen niet uit de verf gekomen op het WK wielrennen in de Mixed Team Relay met Nederland, maar vergis u niet: Mathieu van der Poel is wel degelijk klaar om een gooi te doen naar de wereldtitel in Wollongong. En daarna? “Er is nog niets beslist. Lombardije of misschien vroeg de cross in.”
 2. “We hadden moeten stoppen met rijden”: kritiek van binnen de ploeg op tactisch plan van Franse bondscoach Thomas Voeckler, die wijst naar suprematie van Evenepoel
  Play
  WK wielrennen
  8

  “We hadden moeten stoppen met rijden”: kritiek van binnen de ploeg op tactisch plan van Franse bondscoach Thomas Voeckler, die wijst naar suprematie van Evenepoel

  Geen WK-hattrick voor Frankrijk. En dat heeft alles te maken met de suprematie van Remco Evenepoel, vindt bondscoach Thomas Voeckler. Maar onze zuiderburen vragen zich toch af of ze ook niet te voortvarend hebben gekoerst - naar het etiket van de coach. Renner Valentin Madouas: “Er had meteen een belletje moeten gaan rinkelen wat er zou kunnen gebeuren met Remco mee in de groep.”
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. “Is Rempo Evekoel door het ijs hezak? Neen”: de eerste fantastische woorden van Van Aert voor Evenepoel
  Play
  WK wielrennen
  40

  “Is Rempo Evekoel door het ijs hezak? Neen”: de eerste fantasti­sche woorden van Van Aert voor Evenepoel

  “Is Rempo Evekoel door het ijs hezak? Neen.” Dat waren de eerste - geweldige - woorden van Wout van Aert aan het adres van wereldkampioen Remco Evenepoel (22) na de finish. Een kwinkslag richting de inmiddels legendarische video van Johan Museeuw (zie onderaan). Ook de felicitaties van Yves Lampaert spreken voor zich. “Wat een coureur, wat een coureur. Wat heb je nu gedaan, vent!”