Julian Alaphilippe werd in Leuven voor de tweede keer wereldkampioen wielrennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Julian Alaphilippe werd in Leuven voor de tweede keer wereldkampioen wielrennen. © Photo News

Thijs Zonneveld: “Ik zat met open mond te kijken, het wereldkampioenschap in Leuven was het mooiste dat ik in járen zag”

WK wielrennenColumnist Thijs Zonneveld is zeer te spreken over de WK wielrennen in Leuven. “Dit WK was een plaatje. De koers, het parcours, het publiek. Geen onvertogen woord.” Of toch misschien eentje aan het adres van de met bier gooiende fan in de slotkilometer: “Weer eentje die te veel naar voetbal gekeken heeft. Opsporen en ondersteboven aan de onderbroek aan de finishboog hangen, zou ik zeggen.”

11 reacties

 • Felix Strackx

  3 weken geleden
  Ik heb het van a tot z gevolgd op TV. Prachtige beelden, nooit gezien. Ik had ook de indruk dat de supporters het verlies sportief opnamen. Op TV heb ik althans geen scheldwoorden gehoord of biergegooi bemerkt.
 • Luc Huyghe

  3 weken geleden
  De organisator is de echte wererldkampioen geworden. Zelden zo'n feest meegemaakt, zelfs niet bij de passage van de tour. Nec plus ultra.
 • Jeroen DeBaere

  3 weken geleden
  We mogen fier zijn op dit staaltje van professionele organisatie. Sportief ook fantastische wedstrijden gezien, niet altijd de winnaars die men wou, maar een wereldkampioen die zichzelf opvolgt, is ook niet mis.
 • Janos d'ghertech

  3 weken geleden
  Piet...hij bedoelt uiteraard het mooiste WK in jaren. Bekijk de dingen eens langs de positieve kant?
 • patrick de bock

  3 weken geleden
  Nee mevr Wellekens, dit was de verdiende winnaar.