Thibau en Sven Nys.
Volledig scherm
PREMIUM
Thibau en Sven Nys. © Joel Hoylaerts / Photonews

Sven en Thibau Nys, het grote vader-zooninterview: “Het stomste zou zijn om hem op zijn achttiende met zijn hoofd tegen de muur te laten lopen”

WK wielrennenEn plots… werd Thibau Nys (18) Europees U23-kampioen. Start hij morgen als outsider op het WK wielrennen. En begint hij het wegwielrennen zowaar “plezant” te vinden. Papa Sven (45) is trots. Geniet. Maar blijft voorzichtig met zijn zoon. “We moeten hem rustig ‘brengen’. Stap voor stap.” Een dubbelgesprek.

17 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  1 jaar geleden
  Verstandig redenering !
 • Marie Besauw

  1 jaar geleden
  Zondag Mathieu de W K trui en vrijdag Thibau de W K trui....zou fantastisch zijn.
 • André Uyttendaele

  1 jaar geleden
  Laat hem nu nog wat 'nieuw verliefd als hij is' met zijn hoofd in de wolken lopen.
 • Kris De Smet

  1 jaar geleden
  prachtig van die schoenen en klikpedalen, zo'n dingen blijven een leven hangen
 • van Dessel Wim

  1 jaar geleden
  Gewoonweg een aanwinst voor het - in welke vorm dan ook - wielrennen ... Aan begeleiding, omkadering en goede raad zal het hem niet ontbreken. Je moet het tòch maar doen als "zoon vàn" met de steeds weerkerende vergelijking ... Niet evident, het is weinigen gegeven die hier doorheen komen.
 1. Tom Boonen weet uit ervaring hoe “zot” het nu wordt voor Remco Evenepoel: “Toen ik wereldkampioen werd, kampeerden meisjes voor huis van mijn ouders”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  2

  Tom Boonen weet uit ervaring hoe “zot” het nu wordt voor Remco Evenepoel: “Toen ik wereldkam­pi­oen werd, kampeerden meisjes voor huis van mijn ouders”

  Tom Boonen werd wereldkampioen in 2005. En dus is onze analist dé ervaringsdeskundige over aan wat Remco Evenepoel zich nu mag verwachten. Wel... “Het wordt zot.” En dus heeft Boonen enkele tips. “Ik zou hem aanraden om zo veel mogelijk weg te blijven uit Schepdaal en in zijn vaste stek in Spanje te overwinteren.” En moet hij de Tour de France in 2023 rijden volgens Boonen?