Rohan Dennis dankt zijn vertrouwelingen: “Deze wereldtitel is voor hen”

WK WielrennenRohan Dennis vierde in Yorkshire zijn tweede wereldtitel op rij na een niet onbesproken voorbereiding. De Australiër kwam sinds zijn opgave in de Tour niet meer in competitie, al hield hem dat niet tegen om de tegenstand weg te blazen op weg naar Harrogate. Aan de meet wachtte hem een knuffel met zijn vrouw en zoontje. “Het was de afgelopen weken teamwork om mij hier te krijgen. Deze wereldtitel is voor hen.”

 1. Alaphilippe met de herinnering aan zijn overleden vader als brandstof : “De emotie om Jo zit daar nog”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Alaphilip­pe met de herinne­ring aan zijn overleden vader als brandstof : “De emotie om Jo zit daar nog”

  Julian Alaphilippe wou van 2020 een speciaal jaar maken. Voor zijn eind juni overleden papa Jo. En of hij de man eert. In de Tour met ritwinst in de tweede etappe en bijhorende gele trui. Vandaag volgde het summum met de wereldtitel. Zelfs Wout van Aert klein gekregen. “Ik heb nog nooit zo veel volwassen mensen zien huilen”, aldus zijn ploegmanager Patrick Lefevere in Imola. Een verhaal over het emotionele jaar van de kersverse wereldkampioen.
 1. Eddy Merckx over het WK-parcours en vooral Wout van Aert: "Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”
  Play
  Wielrennen

  Eddy Merckx over het WK-par­cours en vooral Wout van Aert: "Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”

  Volgend jaar mag België het WK wielrennen nog eens organiseren. Het parcours voor de wegrit om de regenboogtrui werd deze voormiddag voorgesteld in het bijzijn van onder andere Eddy Merckx. Hij ziet een parcours op maat van Belgen als Wout van Aert. “Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Vanaken: "Als je die 0-1 maakt, krijg je een compleet andere wedstrijd"
  Play

  Vanaken: "Als je die 0-1 maakt, krijg je een compleet andere wedstrijd"

 2. Clement: "De match tegen Zenit wordt compleet anders"
  Play

  Clement: "De match tegen Zenit wordt compleet anders"