Mama Agna en papa Patrick Evenepoel konden hun dansbenen niet bedwingen na de triomf van hun zoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Agna en papa Patrick Evenepoel konden hun dansbenen niet bedwingen na de triomf van hun zoon. © Photo News

REPORTAGE. “Ik heb een halfuur staan blèten. Zo blij. Zo schoon”: zo vieren mama, papa en Oumi Evenepoel de wereldtitel van Remco en iedereen danst mee

Tranen vloeiden en brillen besloegen. Dat het ontiegelijk vroeg was om pinten en cava te drinken, vergat iedereen. Muziek knalde uit de boxen en moeder Agna danste de ziel - en de stress - uit haar lijf. “Je ziet je zoon op tv geweldige dingen doen, maar toch: ik heb ‘m zo gemist.” Want Remco Evenepoel was wereldkampioen, 17.000 kilometer ver weg in Australië, en dat moest worden gevierd. Verslag van een enerverende nacht en een uitbundige dag in Schepdaal.

4 reacties

 • Denis Van den broeck

  4 maanden geleden
  Ze hebben groot gelijk om te vieren !!!!!
 • alex leppens

  4 maanden geleden
  Knap, jullie als ouders zijn ook Wereldkampioen geworden🌈
 • Sophia de smet

  4 maanden geleden
  Gefeliciteerd ! Ouders vriendin coaching vrie´nden. Dat ik dit nog mag meemaken. Echt bedankt. Was geen believer maar nu ben ik echt overtuigd. Wat een klasbak. Power koersdoorzicht. Chapeau Remco echt Chapeau
 • Fons Heylen

  4 maanden geleden
  Prachtig toch , zo’n geluk voor ouders en vrienden, supporters… We gaan nog +10 jaar kunnen genieten van zijn talent. Mooi !!
 1. Junior Vlad Van Mechelen zorgt voor nieuw eremetaal in Australië en sprint naar brons: “Ik had benen uit de duizend”
  Play
  WK wielrennen
  18

  Junior Vlad Van Mechelen zorgt voor nieuw eremetaal in Australië en sprint naar brons: “Ik had benen uit de duizend”

  De beste in koers was hij niet. Dat was de Portugees Antonio Morgado, die zilver pakte. Misschien hoorde Vlad Van Mechelen zelfs niet bij de beste drie, maar de 18-jarige krachtpatser uit Bertem won wel brons bij de junioren dankzij een slimme positionering in de eindsprint. “Ik wist dat ik van achteruit met hoge snelheid aan de spurt moest beginnen.”
 2. 
Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN
  17

  Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”

  Zes weken geleden brak Tiesj Benoot (28) een nekwervel na een aanrijding met een auto op hoogtestage in Livigno. Zes weken moest hij een nekbrace dragen. In die tijd heeft Benoot gewandeld, aan zijn thesis gewerkt, zag hij zijn dochtertje opgroeien en kocht hij een huis. Hij kreeg bezoek van Wout van Aert, bloemen van Jonas Vingegaard en een telefoontje van Primoz Roglic. En hij keek koers. Naar Remco Evenepoel die de Vuelta won. En naar Wout van Aert die hij, van Hamburg tot Montréal, beter zag worden. Zijn pronostiek? “Van Aert, Pogacar en Remco op drie.” En voorts: “De meningen over de bondscoach staan zo haaks op elkaar dat ze bullshit zijn.”