Remco Evenepoel pareert kritiek van Eddy Merckx op WK-persconferentie: “Ik ben hier niet om de ploeg te flikken”

WK wielrennenDíe hadden we even niet zien komen. Remco Evenepoel (21) beet van zich af op zijn laatste persconferentie voor het WK wielrennen. Eindeloos respect koestert hij voor Eddy Merckx, zei hij. Maar hey, mag het even met die constante kritiek? “Ik start niet om de ploeg te doden.”

148 reacties

 • Marika Peeters

  1 jaar geleden
  Met de saga over Remco in het WK , zijn de Belgen zeker de spot tussen de landenploegen . Kijk naar bv Sagan , Pidcock , MvdP en Alaphilippe : hebben die soms enkele superknechten om het beulwerk te doen ? neen , en zullen wss in de finale al lang eraf gereden zijn , dus gaan deze toprenners zelf moeten knallen om te kunnen winnen . Indien je Wout als de allerbeste presenteert ? nu , verwacht dan ook geen knechten met een ego en dat hij tegen zijn natuur , het eens zelf presteert .
 • Lisette Van Eester

  1 jaar geleden
  Als Remco een egoist is omdat hij voor eigen rekening zou rijden dan is Wout dat ook, hij rijdt toch ook voor eigen rekening.
 • René Van der Biest

  1 jaar geleden
  Waarom altijd van Aert , wint toch niet , altijd 2de of 3de maar iedereen moet voor hem rijden. Dat hij het bewijst. Iedere Belg wil winnen in eigen land dus geef kans aan iedereen en de beste wint. Maar met deze tactiek wint Ewan, asgreen of een Italiaan maar geen Belg
 • Dieter Vermeersch

  1 jaar geleden
  je kan te veel favoriet zijn ook. afwachten wat de koers brengt. hoogst waarschijnlijk wint er toch een outsider, type asgreen, pidcock, cort nielsen of een vierde keer sagan...
 • ivo vandevonder

  1 jaar geleden
  Merckx zaait de verdeeldheid ..schaam U Eddy.
 1. 
Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN
  17

  Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”

  Zes weken geleden brak Tiesj Benoot (28) een nekwervel na een aanrijding met een auto op hoogtestage in Livigno. Zes weken moest hij een nekbrace dragen. In die tijd heeft Benoot gewandeld, aan zijn thesis gewerkt, zag hij zijn dochtertje opgroeien en kocht hij een huis. Hij kreeg bezoek van Wout van Aert, bloemen van Jonas Vingegaard en een telefoontje van Primoz Roglic. En hij keek koers. Naar Remco Evenepoel die de Vuelta won. En naar Wout van Aert die hij, van Hamburg tot Montréal, beter zag worden. Zijn pronostiek? “Van Aert, Pogacar en Remco op drie.” En voorts: “De meningen over de bondscoach staan zo haaks op elkaar dat ze bullshit zijn.”