Felicitaties van Yves Lampaert voor Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Felicitaties van Yves Lampaert voor Remco Evenepoel. © BELGA

RECONSTRUCTIE. “Remco werd een beetje nerveus. Ik zei dat hij kalm moest blijven”: zo rolde de Belgische ploeg, ondanks Franse prikken, de rode loper uit voor Evenepoel

WK WIELRENNENDoor het nachtelijke tijdstip is de kans groot dat u het gros van de triomfrace van Remco Evenepoel in Wollongong hebt gemist. Bij deze een reconstructie van de winnende triomf door de ogen van de bondscoach en de zes helpers die de rode loper uitrolden. “’Ik ben super. Ik wil dat je rijdt.’ Eerst twijfelde ik nog, want we hadden weinig zicht op de koerssituatie.”

12 reacties

 • Lore Janssen

  2 maanden geleden
  De rol van van Aert in de overwinning van Evenepoel mag absoluut niet onderschat worden. Hij heeft werkelijk alle topfavorieten koest gehouden. Gewoon zijn aanwezigheid is voldoende om de rest te versmachten. En als je met Evenepoel vooraan twee zo'n kampioenen in de koers hebt, daar kan weinig tegenop. Van Aert zal in de toekomst ook nog wel de titel pakken met de steun van Evenepoel.
 • FREDDY VANHOET

  2 maanden geleden
  Proficiat Remco , wat een super prestatie !
 • Dirk Zwartenbriek

  2 maanden geleden
  Als Wout de benen niet stil hield was het een andere koers geweest geloof me want iedereen stemde zijn koers op hem af dus ja was een slimme zet van de bondscoach en Lefevere natuurlijk want die beslist wie mag winnen
 • Wim Van Kooten

  2 maanden geleden
  Inderdaad, Eric. Hij heeft de laatste meters van de beklimming eens tien seconden doorgetrokken en dan meteen de pedalen stilgehouden. Pogacar en Alaphilippe hebben we niet meer zien piepen daarna.
 • Dirk Bytebier

  2 maanden geleden
  Een wereldkampioenschap dat laat je aan geen ander als je voelt dat je goed bent en kans maakt , ik zag ook het zelfde op mijn tv wat Mr Peeters zag dat Wout ging jagen terug op Remco
 1. Quinten Hermans, WK-debutant met een Mustang: “Johnny Cash is mijn favoriete artiest en net als hij doe ik graag mijn eigen ding”
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN
  2

  Quinten Hermans, WK-debutant met een Mustang: “Johnny Cash is mijn favoriete artiest en net als hij doe ik graag mijn eigen ding”

  En wat als een debutant wereldkampioen wordt? Tom Boonen schuift er alvast eentje naar voor als zijn ‘dark horse’. Meet Quinten Hermans (27), outsider voor WK-goud. Heeft een zus als tuinman, een Mustang in de garage, een liefde voor Johnny Cash, een portefeuille op de beurs en de grappigste tatoeage ooit: 🙂. “Het leven is altijd zo serieus, en koersen is vaak heel erg afzien. Als ik op de fiets zit, is dit het eerste waar ik naar kijk.”