Peter Sagan.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Sagan. © BELGA

Peter Sagan kan voor vierde keer wereldkampioen worden: “Ik moet niemand nog iets bewijzen, mezelf ook niet”

WK wielrennenPeter Sagan werd wereldkampioen in 2015, 2016 en 2017. Vier jaar later krijgt hij op het WK wielrennen een unieke kans op een vierde titel. Of het lukt, weet hij niet. Enkel dit: “Ik zou het heel graag willen.” Het zou nogal een statement zijn, na die paar moeilijke jaren. 

12 reacties

 • elke vliegen

  1 maand geleden
  Ik gun het hem ook. sympathieke kerel en vooral naar jonge fans is hij heel sympa!
 • Ludo Cardon

  1 maand geleden
  We hebben Peter Sagan mogen ontmoeten in Bredene via de supportersclub van Hippo 12. Het is een hartelijke, vriendelijke en sportieve kerel met een groot hart. Hij kan zeker voor wat animo zorgen en een 4 de keer zou een prachtige prestatie zijn. Toch zou het dit jaar mooi zijn als een Belg het zou winnen in eigen land. Wielrenner kan mooi zijn hé.
 • Walter Lippens

  1 maand geleden
  Tom Pidcock wordt zondag wereldkampioen.
 • Rik Bogaert

  1 maand geleden
  Ge moogt er mee stoppen als ge wil! Ge kunt niks meer!
 • Andy piat

  1 maand geleden
  al jaren zeg ik dat hij ooit voor een 4de zal gaan,zal het dit jaar zijn of de volgende jaren ben benieuwd,wat hij zegt siert hem,een tevreden iemand niet iemand voor wie het nooit genoeg is,ik zou het je gunnen.
 1. Van der Breggen de enige die kan lachen, Van Vleuten vernietigend: frustratie en onenigheid gieren door Nederlandse wielerploeg na zilveren plak
  WK Wielrennen
  7

  Van der Breggen de enige die kan lachen, Van Vleuten vernieti­gend: frustratie en onenigheid gieren door Nederland­se wieler­ploeg na zilveren plak

  Na het debacle van de Olympische Spelen liep het ook het WK wielrennen mis voor de Nederlandse wielrensters. Marianne Vos pakte zilver achter de Italiaanse Elisa Balsamo, maar met zo’n sterrenequipe was niets minder dan goud goed genoeg. De frustratie en onenigheid over de tactiek gieren weer door de Nederlandse ploeg.
 2. Blijven Doorperen: BelOrta zorgt voor aparte steun op het WK-parcours voor Belgische ploeg en... Michel Wuyts en José De Cauwer
  Play
  WK wielrennen
  4

  Blijven Doorperen: BelOrta zorgt voor aparte steun op het WK-par­cours voor Belgische ploeg en... Michel Wuyts en José De Cauwer

  Blikvanger op het WK wielrennen in Leuven: de vele leuzes op straat. We zagen al een zebrapad dat omgetoverd werd tot een ode aan Wout van Aert en nu steunt ook BelOrta onder het motto ‘Blijven doorperen’ de Belgische wielerploeg met aparte leuzes op het parcours. En ook Michel Wuyts en José De Cauwer ontbreken niet. Het duo geeft morgen voor het laatst samen commentaar.
 3. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 1. Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldtitel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint
  WK wielrennen
  30

  Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldti­tel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint

  Elisa Balsamo heeft zich tot wereldkampioene wielrennen gekroond. De Italiaanse was na een sprint van een uitgedund peloton de betere van Marianne Vos die op een zucht van haar vierde wereldtitel strandde. Niewiadoma werd derde. Vas was vierde en werd de eerste belofte. Lotte Kopecky viel uit de top tien. Eerder op de dag was er bij de junioren de zege van de Britse Zoe Bäckstedt op het WK wielrennen.
 2. Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”
  WK wielrennen
  15

  Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”

  Wout van Aert is de uitgesproken kopman voor de Belgen op het WK wielrennen zondag. Onze landgenoot blinkt in zijn vel en wil graag wereldkampioen worden. “Maar dit is niet dé koers van mijn leven”, zegt hij. “Ja, de beleving zal hier uniek zijn, in Vlaanderen, maar er komen nog kansen om wereldkampioen te worden. Ik ga er 100% voor, maar ik zadel me niet op met de stress dat het nu moet gebeuren.”