Peter Sagan.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Sagan. © BELGA

Peter Sagan kan voor vierde keer wereldkampioen worden: “Ik moet niemand nog iets bewijzen, mezelf ook niet”

WK wielrennenPeter Sagan werd wereldkampioen in 2015, 2016 en 2017. Vier jaar later krijgt hij op het WK wielrennen een unieke kans op een vierde titel. Of het lukt, weet hij niet. Enkel dit: “Ik zou het heel graag willen.” Het zou nogal een statement zijn, na die paar moeilijke jaren. 

12 reacties

 • elke vliegen

  1 jaar geleden
  Ik gun het hem ook. sympathieke kerel en vooral naar jonge fans is hij heel sympa!
 • Ludo Cardon

  1 jaar geleden
  We hebben Peter Sagan mogen ontmoeten in Bredene via de supportersclub van Hippo 12. Het is een hartelijke, vriendelijke en sportieve kerel met een groot hart. Hij kan zeker voor wat animo zorgen en een 4 de keer zou een prachtige prestatie zijn. Toch zou het dit jaar mooi zijn als een Belg het zou winnen in eigen land. Wielrenner kan mooi zijn hé.
 • Walter Lippens

  1 jaar geleden
  Tom Pidcock wordt zondag wereldkampioen.
 • Rik Bogaert

  1 jaar geleden
  Ge moogt er mee stoppen als ge wil! Ge kunt niks meer!
 • Andy piat

  1 jaar geleden
  al jaren zeg ik dat hij ooit voor een 4de zal gaan,zal het dit jaar zijn of de volgende jaren ben benieuwd,wat hij zegt siert hem,een tevreden iemand niet iemand voor wie het nooit genoeg is,ik zou het je gunnen.
 1. Junior Vlad Van Mechelen zorgt voor nieuw eremetaal in Australië en sprint naar brons: “Ik had benen uit de duizend”
  Play
  WK wielrennen
  18

  Junior Vlad Van Mechelen zorgt voor nieuw eremetaal in Australië en sprint naar brons: “Ik had benen uit de duizend”

  De beste in koers was hij niet. Dat was de Portugees Antonio Morgado, die zilver pakte. Misschien hoorde Vlad Van Mechelen zelfs niet bij de beste drie, maar de 18-jarige krachtpatser uit Bertem won wel brons bij de junioren dankzij een slimme positionering in de eindsprint. “Ik wist dat ik van achteruit met hoge snelheid aan de spurt moest beginnen.”
 2. Buitenlandse media lyrisch over wereldtitel Evenepoel: “Hij zit aan de tafel van de allergrootsten”
  Play
  WK wielrennen
  8

  Buitenland­se media lyrisch over wereldti­tel Evenepoel: “Hij zit aan de tafel van de allergroot­sten”

  Remco Evenepoel kroonde zich in het Australische Wollongong tot wereldkampioen wielrennen. België staat in rep en roer, maar ook de buitenlandse pers is lyrisch over het huzarenstukje van onze landgenoot. “Vijf jaar nadat hij het wielrennen ontdekte en twee jaar nadat hij bijna het leven liet in de Ronde van Lombardije, staat het Belgische wonderkind aan de top.”
 1. “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoonscherm en verklaart opvallend zegegebaar
  Play
  WK Wielrennen
  41

  “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoon­scherm en verklaart opvallend zegegebaar

  Onze man in Australië, Stijn Vlaeminck, had een verrassing voor Remco Evenepoel (22). Een kort videogesprek met het thuisfront - met verloofde Oumi en ouders Patrick en Agna. Evenepoel toonde zijn medaille. De ogen blonken, de kusjes volgden. “Dit is puur geluk, hé.” Evenepoel verklaarde ook nog zijn opmerkelijk vingertje op de mond wanneer hij over de meet reed. Volgende zondag wordt Evenepoel gehuldigd op de Brusselse Grote Markt.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.