BELGA/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/Photo News

Organisator Tomas Van Den Spiegel maakt de balans op: “WK komt sneller terug naar België”

WK wielrennenDe ambitie was groot: het mooiste en beste WK wielrennen ooit organiseren. Of dat gelukt is, is moeilijk te bewijzen, maar de meningen zijn unaniem: de voorbije week was top. Organisator Tomas Van Den Spiegel: “Ik denk niet dat het opnieuw twintig jaar zal duren voor het WK terugkeert naar België.”

26 reacties

 • Dirk Demol

  1 jaar geleden
  Hopelijk met een andere bondcoach dan . En misschien in wallonie, waar de bergjes langer zijn.
 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Dat wk heeft 21 miljoen euro gekost waarvan 13 miljoen van de vlaamse regering, de belastingbetaler dus en dat vind ik er ver over.
 • Guido Vercauteren

  1 jaar geleden
  Betere catering en sanitair voorzien dan aub.
 • Guido Verlinden

  1 jaar geleden
  Het enige dat telt is geld.!!!!
 • jean-pierre dermaut

  1 jaar geleden
  Om nog eens te benadrukken dat het Wk geen landen maar een ploegen koers werd .Evenepoel heeft zijn kas leeggeren om Alaphilippe te laten winnen . De ploeg en zeker Lefebvre zullen kontent zijn ..
 1. Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-tonic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantastisch resultaat”
  Play
  WK wielrennen
  83

  Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-to­nic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantas­tisch resultaat”

  Ongelofelijk! Annemiek van Vleuten - met een breukje in de elleboog - is wereldkampioene bij de vrouwen. Balen voor Lotte Kopecky, want zij sprintte nèt achter de Nederlandse naar zilver. Ze sloeg op het stuur, want was met voorsprong de snelste van de elitegroep. Maar met een gewiekste aanval deed Van Vleuten in het slot wat niemand nog verwachtte. Silvia Persico (Italië) werd derde. “Ik heb het gevoel dat ik het goud verlies”, vertelde Kopecky meteen na afloop, al besefte ze enkele uren later wel wat voor een straffe prestatie ze heeft geleverd: “Het is een fantastisch resultaat, maar je komt natuurlijk voor die regenboogtrui.”
 2. ANALYSE. De tactiek doorgelicht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?
  PREMIUM
  WK wielrennen

  ANALYSE. De tactiek doorge­licht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?

  Eén kopman en zeven man in dienst op het WK wielrennen: de keuze om alles op Wout van Aert te zetten, leek op voorhand logisch, maar bleek uiteindelijk niet de juiste zet. De voorbeeldige Belgen reden zich de ziel uit het lijf voor hun kopman, maar die bleek geen superdag te hebben. Was er geen plan B nodig? En had bondscoach Sven Vanthourenhout de optie Remco Evenepoel niet langer achter de hand moeten houden? Een analyse van de tactiek.