Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Tom Boonen in de typisch blauwe, Belgische wielertruitjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Tom Boonen in de typisch blauwe, Belgische wielertruitjes. © Photo News

Ooit waren we het zwarte eskadron, maar waarom koersen de Belgische nationale ploegen al jaar en dag in het blauw?

WK wielrennenHet zijn legendarische truitjes, waar alle grote Belgische wielerkampioenen - Merckx! Van Looy! Boonen! Gilbert! - wereldkampioen in werden. Azuurblauw, met een zwart-geel-rode band over borst en rug: grotere iconen vind je nauwelijks in het peloton. Maar waar komt dat blauw vandaan?

1 reactie

 • Marc Van Leeuwen

  1 maand geleden
  Heel het artikel staat bol van de bloedhete record zomers en een jaar nadien de koudste zomer ooit. Nu zou men telkens schrijven: wegens de klimaatverandering! Zo zie je maar wat voor een onzin verkocht wordt en het volk slikt dat natuurlijk.
 1. ANALYSE. De tactiek doorgelicht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?
  PREMIUM
  WK wielrennen
  31

  ANALYSE. De tactiek doorge­licht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?

  Eén kopman en zeven man in dienst op het WK wielrennen: de keuze om alles op Wout van Aert te zetten, leek op voorhand logisch, maar bleek uiteindelijk niet de juiste zet. De voorbeeldige Belgen reden zich de ziel uit het lijf voor hun kopman, maar die bleek geen superdag te hebben. Was er geen plan B nodig? En had bondscoach Sven Vanthourenhout de optie Remco Evenepoel niet langer achter de hand moeten houden? Een analyse van de tactiek.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?