Wout van Aert met zijn zilveren medaille.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert met zijn zilveren medaille. © BELGA

Onze chef wielrennen genoot ondanks ‘het zilver te veel’ voor Van Aert toch van de WK-tijdrit: “Wat! Een! Begin!”

WK TijdrijdenDaar stond hij dan weer, met zijn zilveren medaille. Na het WK in Imola vorig jaar (twee keer). Na de Spelen van Tokio. En vandaag op het podium in Brugge opnieuw: wéér tweede. Van Aert sprak over het zilver te veel. En toch. Wat! Een! Begin! van dit WK wielrennen voor de Belgen. Want Remco Evenepoel pakte ook nog brons. Die lijkt nu ook helemaal terug van weg geweest.

9 reacties

 • rudi verheyen

  1 maand geleden
  ik dacht dat de renners alleen met de officiële reclame op hun belgische trui mochten rijden... waut had reclame van zijn sponsors op zijn truitje...?
 • Herman De Gent

  1 maand geleden
  Proficiat mannen, mooi resultaat en ik denk dat er velen tevreden waren en eens flink de tapkraan laten lopen hebben. Dat was trouwens te zien in Vive le Velo gisterenavond, op canvas, dat er eentje boven zijn theewater zat. Althans die indruk had ik toch...
 • Pat Vanbeveren

  1 maand geleden
  Remco...21 jaar... wat gaat dat worden. In een tijdrit waar hij met zijn gestalte eigenlijk niks te zoeken heeft. Fenomenaal. Hij is er helemaal terug.
 • jos meurrens

  1 maand geleden
  Als je jezelf als underdog op stelt kom je niet voor verrassingen te staan. Maar als de media je al als winnaar uit roept vóór de wedstrijd is gereden, dan is de ontgoocheling dubbel zwaar.
 • Paul Luyckx

  1 maand geleden
  Wout is een hele grote mijnheer en Remco komt er ook zeker weten het Belgische wielrennen is terug proficiat jongens.
 1. ANALYSE. De tactiek doorgelicht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?
  PREMIUM
  WK wielrennen
  31

  ANALYSE. De tactiek doorge­licht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?

  Eén kopman en zeven man in dienst op het WK wielrennen: de keuze om alles op Wout van Aert te zetten, leek op voorhand logisch, maar bleek uiteindelijk niet de juiste zet. De voorbeeldige Belgen reden zich de ziel uit het lijf voor hun kopman, maar die bleek geen superdag te hebben. Was er geen plan B nodig? En had bondscoach Sven Vanthourenhout de optie Remco Evenepoel niet langer achter de hand moeten houden? Een analyse van de tactiek.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.