Volledig scherm
© Photo News

Ontdek parcours voor WK op de weg 2021 tussen Antwerpen en Leuven: klassieke renners komen aan hun trekken op korte, nijdige hellingen

WK WielrennenHet parcours voor het WK wielrennen op de weg van 2021 werd vandaag voorgesteld. Best een zwaar parcours, over een afstand van 267,7 kilometer met in totaal 2.562 hoogtemeters. Het startschot wordt op 26 september gegeven op de Grote Markt in Antwerpen, de aankomst is voorzien op de Geldenaaksevest in Leuven. Het is pas de negende keer dat België het WK krijgt toegewezen.

 1. Verkleumde Lampaert: “Kunnen niet 100% tevreden zijn over onze koers”
  Play
  Wielrennen

  Verkleumde Lampaert: “Kunnen niet 100% tevreden zijn over onze koers”

  “Het was ‘bereweer’, ik ben volledig leeg”, vertelde een verkleumde Yves Lampaert na afloop. “Na mijn val van woensdag in de tijdrit was het afwachten of ik vandaag goed zou zijn, maar ik voelde me niet te beroerd om te werken. Mijn niveau was behoorlijk. Ik verschoot te veel poeder in de eerste plaatselijke ronden. Hoe ik terugblik op het WK in Yorkshire? Door die valpartij kon ik geen resultaat in de tijdrit neerzetten, vandaag kunnen we niet 100% tevreden zijn over onze koers.”
 2. UCI-voorzitter Lappartient trots op wielersport: “Dat we Parijs halen, bewijst dat ons protocol grondig is én gerespecteerd wordt”
  Play
  Tour de France

  UCI-voorzitter Lappar­tient trots op wieler­sport: “Dat we Parijs halen, bewijst dat ons protocol grondig is én gerespec­teerd wordt”

  Ook UCI-voorzitter David Lappartient zakte af naar Antwerpen voor de voorstelling van het parcours van het WK wielrennen van 2021. De Fransman verwacht een spectaculaire koers en kansen voor de Belgen. Voorts had hij het vanmorgen ook even over de Tour de France, die uiteindelijk gewoon Parijs haalt. “Dat maakt me enorm trots.”
 1. Zo ging het er aan toe bij terugkeer Mike Tyson
  Play
  Boksen

  Zo ging het er aan toe bij terugkeer Mike Tyson

 2. Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out
  Play

  Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out