Volledig scherm
© Photo News

Ontdek parcours voor WK op de weg 2021 tussen Antwerpen en Leuven: klassieke renners komen aan hun trekken op korte, nijdige hellingen

WK WielrennenHet parcours voor het WK wielrennen op de weg van 2021 werd vandaag voorgesteld. Best een zwaar parcours, over een afstand van 267,7 kilometer met in totaal 2.562 hoogtemeters. Het startschot wordt op 26 september gegeven op de Grote Markt in Antwerpen, de aankomst is voorzien op de Geldenaaksevest in Leuven. Het is pas de negende keer dat België het WK krijgt toegewezen.

 1. INTERVIEW. De mama van Van Aert: "Ik gok: een overbezorgde, maar heel lieve papa, dat wordt onze Wout”
  PREMIUM

  INTERVIEW. De mama van Van Aert: "Ik gok: een overbezorg­de, maar heel lieve papa, dat wordt onze Wout”

  Ze is een boerendochter, haar metaforen zoekt ze op het erf. "Ik ben een kip. Die kuikens moeten liefst onder mijn vleugels blijven." Maar een kuiken op een fiets en met goede benen, dat houdt zelfs een klokhen niet bij. Ivonne Boeckx (59), de mama van Wout van Aert (26), over loslaten, duizend doden sterven én bloednuchter blijven. "Wout weet: het is niet omdat je dit allemaal presteert, dat je je ik weet niet wat moet veroorloven."
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 1. Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”
  Wielrennen

  Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”

  Er komt dit jaar toch nog een WK wielrennen. "Op de normale data, de locatie maken we rond 1 september bekend", zei David Lappartient, de voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, gisteren in Nice. Het WK zou aanvankelijk vanaf 20 september plaatsvinden in Zwitserland, niet ver van het hoofdkantoor van de bond, maar de beperkingen rond het coronavirus daar maakten dat onmogelijk.