Foss en Waerenskjold.
Volledig scherm
Foss en Waerenskjold. © AFP

Noorwegen, waar het wielertalent niet bloeit op twee wielen maar op twee latten: “Jumbo-Visma volgt langflaufkampioenschappen op de voet”

WK wielrennenNa Tobias Foss, Søren Waerenskjold. Noorwegen doet op het WK in Wollongong fanatiek in tijdritgoud. Geen toeval, weet Gino Van Oudenhove, kenner van het land én zijn florerende wielercultuur. “Hun talent en expertise halen ze uit het... langlaufen.”

0 reacties

 1. 
Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN
  17

  Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”

  Zes weken geleden brak Tiesj Benoot (28) een nekwervel na een aanrijding met een auto op hoogtestage in Livigno. Zes weken moest hij een nekbrace dragen. In die tijd heeft Benoot gewandeld, aan zijn thesis gewerkt, zag hij zijn dochtertje opgroeien en kocht hij een huis. Hij kreeg bezoek van Wout van Aert, bloemen van Jonas Vingegaard en een telefoontje van Primoz Roglic. En hij keek koers. Naar Remco Evenepoel die de Vuelta won. En naar Wout van Aert die hij, van Hamburg tot Montréal, beter zag worden. Zijn pronostiek? “Van Aert, Pogacar en Remco op drie.” En voorts: “De meningen over de bondscoach staan zo haaks op elkaar dat ze bullshit zijn.”