Rien Schuurhuis samen met zijn Vaticaanse verzorgers en officials in volle glorie aan de Sint-Pietersbasiliek van Vaticaanstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Rien Schuurhuis samen met zijn Vaticaanse verzorgers en officials in volle glorie aan de Sint-Pietersbasiliek van Vaticaanstad. © Ivan Sommonte

Nieuw trainingsmaatje Wout van Aert is eerste WK-renner ooit voor Vaticaanstad. Hoe raakte Nederlander Rien Schuurhuis (40) in godsnaam geselecteerd?

In de laatste rechte lijn naar het WK Wielrennen heeft Wout van Aert er een opvallend trainingsmaatje bijgekregen. En misschien kan onze Belgische topfavoriet komende zondag mits een weesgegroetje op nog wat extra steun rekenen van Rien Schuurhuis. Want de 40-jarige Nederlander is zowaar de eerste WK-renner ooit van... Vaticaanstad. En daarvoor werd hij op een miraculeuze manier geselecteerd.

0 reacties

 1. Remco Evenepoel naar Ineos? Michel Wuyts vindt het niet onrealistisch: “Uiteraard hebben ze de middelen”
  Play
  Wielrennen
  25

  Remco Evenepoel naar Ineos? Michel Wuyts vindt het niet onrealis­tisch: “Uiteraard hebben ze de middelen”

  Remco Evenepoel naar Ineos Grenadiers, volgens Michel Wuyts is het niet onrealistisch. “Ineos heeft uiteraard de middelen", zegt onze wieleranalist in bovenstaande video. “Het bedrijf Ineos heeft een omzet van 60 miljard per jaar, bij Soudal - de volgende hoofdsponsor van de ploeg van Patrick Lefevere, is dat 1,1 miljard. Als we naar de ploegen kijken dan heeft Ineos een jaarbudget van 51 miljoen euro. Bij de ploeg van Lefevere gaat het straks om een goeie twintig miljoen euro.