Onze man Sven Spoormakers (Belgisch kampioen op de weg bij de Nieuwelingen in 1993) in het midden, geflankeerd door Christophe Impens (l) en Johan Museeuw (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Onze man Sven Spoormakers (Belgisch kampioen op de weg bij de Nieuwelingen in 1993) in het midden, geflankeerd door Christophe Impens (l) en Johan Museeuw (r). © Photo News

Museeuw geniet van parcours WK tijdrijden: “Van Aert en Evenepoel worden één en twee. Schrijf maar op”

Wielrennen“Dit is het, hé. Kop naar beneden en gààn.” Johan Museeuw geniet er zichtbaar van: het 43 kilometer lange tijdritparkoers van het WK volgend jaar is, op een paar bochten én een kasseistrookje na, een streep tussen Knokke en Brugge. “Wout van Aert en Remco Evenepoel worden één en twee. Schrijf maar op.”

 1. Belgische vrouwen staan in WK-wegrit voor loodzware taak, Nederland topfavoriet
  WK wielrennen

  Belgische vrouwen staan in WK-wegrit voor loodzware taak, Nederland topfavo­riet

  Vandaag staat op het WK wielrennen in het Italiaanse Imola de wegrit bij de vrouwen op de agenda. De Nederlandse vrouwen zijn voor de koers van 143 kilometer andermaal torenhoog favoriet, al staan er vraagtekens achter het vormpeil van titelverdedigster Annemiek van Vleuten, die ondanks een breuk in haar linkerpols toch start. De Belgen zijn op papier kansloos maar hopen op Italiaanse bodem te verrassen.
 2. Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”
  Wielrennen

  Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”

  Er komt dit jaar toch nog een WK wielrennen. "Op de normale data, de locatie maken we rond 1 september bekend", zei David Lappartient, de voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, gisteren in Nice. Het WK zou aanvankelijk vanaf 20 september plaatsvinden in Zwitserland, niet ver van het hoofdkantoor van de bond, maar de beperkingen rond het coronavirus daar maakten dat onmogelijk.