Onze man Sven Spoormakers (Belgisch kampioen op de weg bij de Nieuwelingen in 1993) in het midden, geflankeerd door Christophe Impens (l) en Johan Museeuw (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Onze man Sven Spoormakers (Belgisch kampioen op de weg bij de Nieuwelingen in 1993) in het midden, geflankeerd door Christophe Impens (l) en Johan Museeuw (r). © Photo News

Museeuw geniet van parcours WK tijdrijden: “Van Aert en Evenepoel worden één en twee. Schrijf maar op”

Wielrennen“Dit is het, hé. Kop naar beneden en gààn.” Johan Museeuw geniet er zichtbaar van: het 43 kilometer lange tijdritparkoers van het WK volgend jaar is, op een paar bochten én een kasseistrookje na, een streep tussen Knokke en Brugge. “Wout van Aert en Remco Evenepoel worden één en twee. Schrijf maar op.”

 1. Wint één van deze vijf favorieten het WK wielrennen?
  Play
  WK wielrennen

  Wint één van deze vijf favorieten het WK wielrennen?

  Alle ogen in de wielerwereld zijn vandaag gericht op Yorkshire. Daar vindt de WK-wegrit plaats en die belooft zéér spannend te worden. De Belgen azen op de regenboogtrui, maar dan moeten ze wel afrekenen met onder anderen topfavoriet Mathieu van der Poel, Peter Sagan of Alexey Lutsenko. Kan één van hen de wereldtitel pakken of wordt het toch één van de Belgische kopmannen, Philippe Gilbert of Greg Van Avermaet. In bovenstaande video stellen we het vijftal even voor. In onderstaande poll kunt u zelf uw favoriet aanduiden!
 2. UCI-voorzitter Lappartient trots op wielersport: “Dat we Parijs halen, bewijst dat ons protocol grondig is én gerespecteerd wordt”
  Play
  Tour de France

  UCI-voorzitter Lappar­tient trots op wieler­sport: “Dat we Parijs halen, bewijst dat ons protocol grondig is én gerespec­teerd wordt”

  Ook UCI-voorzitter David Lappartient zakte af naar Antwerpen voor de voorstelling van het parcours van het WK wielrennen van 2021. De Fransman verwacht een spectaculaire koers en kansen voor de Belgen. Voorts had hij het vanmorgen ook even over de Tour de France, die uiteindelijk gewoon Parijs haalt. “Dat maakt me enorm trots.”
 1. Onze collega in Argentinië schetst rouw: "Tv-presentator moest tranen bedwingen"
  Play

  Onze collega in Argentinië schetst rouw: "Tv-presenta­tor moest tranen bedwingen"

 2. Marc Degryse over periode als sportleider bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"
  Play

  Marc Degryse over periode als sportlei­der bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"