Criquielion, Beheyt en Van Looy, Schotte.
Volledig scherm
PREMIUM
Criquielion, Beheyt en Van Looy, Schotte. © Photonews, Belga en Collectie Wielermuseum Roeselare

Massa doet favorieten vallen, het verraad van Ronse en rechtszaak die jaren aansleept: WK’s in België, dat is altijd prijs

WK wielrennenNergens is wielrennen populairder dan in ons land. Dus nergens ter wereld beroert de koers de gemoederen meer dan hier. Een WK wielrennen in België betekent vanzelf hoogspanning, drama en heibel, zo leert het verleden ons. Van een slim (of slinks?) manoeuvre over verraad dat jaren blijft nazinderen tot Eddy Merckx die wordt uitgefloten. Een historisch theaterstuk in negen bedrijven.

3 reacties

 • elke vliegen

  2 maanden geleden
  Liever een Fransman, Deen of Nederlander. Volledig mee akkoord !
 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  Vlamingen onder mekaar , de geschiedenis heeft uitgewezen dat het niet botert op vele vlakken , op politiek beleid alleszins maar ook in het wielrennen waar zelfs een wauwelende CEO van een wielerploeg liever een Fransman of Nederlander ziet winnen dan een Belg . Soms heb ik de indruk dat supporters in bepaalde regio's in Vlaanderen , indien hun eigen chouchou niet wint , met moeite kunnen verkroppen dat een andere Vlaming met de zege gaat lopen . Laten we het maar bij Belgie houden .
 • René Pijnacker

  2 maanden geleden
  Deze verhalen verklaren wel de achterdocht van veel Vlamingen. Als je elkaar onderling al bedriegt, wat dan met buitenlandse concurrenten, wiens grootste recht is de Belgen te proberen te verslaan.
 1. Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”
  WK wielrennen
  15

  Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”

  Wout van Aert is de uitgesproken kopman voor de Belgen op het WK wielrennen zondag. Onze landgenoot blinkt in zijn vel en wil graag wereldkampioen worden. “Maar dit is niet dé koers van mijn leven”, zegt hij. “Ja, de beleving zal hier uniek zijn, in Vlaanderen, maar er komen nog kansen om wereldkampioen te worden. Ik ga er 100% voor, maar ik zadel me niet op met de stress dat het nu moet gebeuren.”
 2. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  13

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.