Criquielion, Beheyt en Van Looy, Schotte.
Volledig scherm
PREMIUM
Criquielion, Beheyt en Van Looy, Schotte. © Photonews, Belga en Collectie Wielermuseum Roeselare

Massa doet favorieten vallen, het verraad van Ronse en rechtszaak die jaren aansleept: WK’s in België, dat is altijd prijs

WK wielrennenNergens is wielrennen populairder dan in ons land. Dus nergens ter wereld beroert de koers de gemoederen meer dan hier. Een WK wielrennen in België betekent vanzelf hoogspanning, drama en heibel, zo leert het verleden ons. Van een slim (of slinks?) manoeuvre over verraad dat jaren blijft nazinderen tot Eddy Merckx die wordt uitgefloten. Een historisch theaterstuk in negen bedrijven.

3 reacties

 • elke vliegen

  4 weken geleden
  Liever een Fransman, Deen of Nederlander. Volledig mee akkoord !
 • Walter De Vuyst

  4 weken geleden
  Vlamingen onder mekaar , de geschiedenis heeft uitgewezen dat het niet botert op vele vlakken , op politiek beleid alleszins maar ook in het wielrennen waar zelfs een wauwelende CEO van een wielerploeg liever een Fransman of Nederlander ziet winnen dan een Belg . Soms heb ik de indruk dat supporters in bepaalde regio's in Vlaanderen , indien hun eigen chouchou niet wint , met moeite kunnen verkroppen dat een andere Vlaming met de zege gaat lopen . Laten we het maar bij Belgie houden .
 • René Pijnacker

  1 maand geleden
  Deze verhalen verklaren wel de achterdocht van veel Vlamingen. Als je elkaar onderling al bedriegt, wat dan met buitenlandse concurrenten, wiens grootste recht is de Belgen te proberen te verslaan.
 1. Belgisch-Australische kledingcollectie voor de echte wielerfan
  WK wielrennen
  1

  Bel­gisch-Australi­sche kledingcol­lec­tie voor de echte wielerfan

  Om ook vestimentair helemaal in de sfeer van het WK wielrennen te baden, brengt het Belgische Çois Cycling Legacy een nieuwe kledingcollectie op de markt. Dat doet het in samenwerking met de Australische profrenner Mitch Docker (EF Education), die volgende week zondag afscheid neemt van het wielerpeloton met Parijs-Roubaix. Voor de gelegenheid fungeert Docker (34), die met ‘Life in the Peloton’ ook zijn eigen originele wielerpodcast heeft, als model voor de collectie samen met zijn boezemvriend en medeprof Luke Durbridge. Çois Cycling Legacy is van de hand van Tom Cools, kleinzoon van de in 1999 op 81-jarige leeftijd overleden François Cools, gelauwerd baanwielrenner en later gangmaker van onder andere Eddy Merckx en Herman Vanspringel, van wie hij ook nog ploegleider werd. De collectie bestaat uit t-shirts, sweater en een pet.