Campervans zijn overal in Leuven op zoek naar het beste plekje om de koers te volgen
Volledig scherm
PREMIUM
Campervans zijn overal in Leuven op zoek naar het beste plekje om de koers te volgen © Joel Hoylaerts / Photonews

Leuvenaars verhuren gegeerde plekjes langs het WK-parcours: “Onze parking is omgetoverd tot een camping, inclusief optreden van Sergio”

De WK-gekte in Leuven gaat ongestoord verder. Zo krijgen Leuvenaars met een aantrekkelijke oprit of voortuin langs het parcours geld aangeboden van wildvreemden om er hun camper te mogen plaatsen. “Op den duur kwamen de mensen zelfs wenen aan de deur. Nu we toch hebben toegezegd, kunnen we het maar beter ineens goed doen hé.”

11 reacties

 • Richard Tolenaars

  1 jaar geleden
  Dan sta je daar en zie je ze een paar keertjes voorbij vliegen. Wat bezielt die mensen, en het ergste, is dat Sergio nog komt zingen ook. Veel 'plezier'
 • jans van Oosten

  1 jaar geleden
  Aah. De Vlaming. Als er geld te rapen valt zijn ze daar.
 • Karl Huysmans

  1 jaar geleden
  De fiscus zal u hierna ook wel een bezoekje brengen.
 • Jacques Leonard

  1 jaar geleden
  Hopelijk worden de verhuurders ook belast, op deze inkomsten. Hoe miniem ook, iedereen gelijk voor de wet en bij niet aangifte nog één boete er bovenop. Niet alleen arbeidsinspectie op pad maar ook belastingscontroleurs zondag.
 • Emma Andersen

  1 jaar geleden
  Moet de stad Leuven hier ook geen belastingen op heffen?
 1. Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”
  WK wielrennen
  14

  Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”

  Gisteren door omstandigheden bij anderen niet uit de verf gekomen op het WK wielrennen in de Mixed Team Relay met Nederland, maar vergis u niet: Mathieu van der Poel is wel degelijk klaar om een gooi te doen naar de wereldtitel in Wollongong. En daarna? “Er is nog niets beslist. Lombardije of misschien vroeg de cross in.”
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. RECONSTRUCTIE. “Remco werd een beetje nerveus. Ik zei dat hij kalm moest blijven”: zo rolde de Belgische ploeg, ondanks Franse prikken, de rode loper uit voor Evenepoel
  Play
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN
  12

  RECONSTRUC­TIE. “Remco werd een beetje nerveus. Ik zei dat hij kalm moest blijven”: zo rolde de Belgische ploeg, ondanks Franse prikken, de rode loper uit voor Evenepoel

  Door het nachtelijke tijdstip is de kans groot dat u het gros van de triomfrace van Remco Evenepoel in Wollongong hebt gemist. Bij deze een reconstructie van de winnende triomf door de ogen van de bondscoach en de zes helpers die de rode loper uitrolden. “’Ik ben super. Ik wil dat je rijdt.’ Eerst twijfelde ik nog, want we hadden weinig zicht op de koerssituatie.”
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.