Campervans zijn overal in Leuven op zoek naar het beste plekje om de koers te volgen
Volledig scherm
PREMIUM
Campervans zijn overal in Leuven op zoek naar het beste plekje om de koers te volgen © Joel Hoylaerts / Photonews

Leuvenaars verhuren gegeerde plekjes langs het WK-parcours: “Onze parking is omgetoverd tot een camping, inclusief optreden van Sergio”

De WK-gekte in Leuven gaat ongestoord verder. Zo krijgen Leuvenaars met een aantrekkelijke oprit of voortuin langs het parcours geld aangeboden van wildvreemden om er hun camper te mogen plaatsen. “Op den duur kwamen de mensen zelfs wenen aan de deur. Nu we toch hebben toegezegd, kunnen we het maar beter ineens goed doen hé.”

11 reacties

 • Richard Tolenaars

  4 weken geleden
  Dan sta je daar en zie je ze een paar keertjes voorbij vliegen. Wat bezielt die mensen, en het ergste, is dat Sergio nog komt zingen ook. Veel 'plezier'
 • jans van Oosten

  4 weken geleden
  Aah. De Vlaming. Als er geld te rapen valt zijn ze daar.
 • Karl Huysmans

  4 weken geleden
  De fiscus zal u hierna ook wel een bezoekje brengen.
 • Jacques Leonard

  4 weken geleden
  Hopelijk worden de verhuurders ook belast, op deze inkomsten. Hoe miniem ook, iedereen gelijk voor de wet en bij niet aangifte nog één boete er bovenop. Niet alleen arbeidsinspectie op pad maar ook belastingscontroleurs zondag.
 • Emma Andersen

  4 weken geleden
  Moet de stad Leuven hier ook geen belastingen op heffen?
 1. Zijn stad, zijn WK? Leuvenaar Jasper Stuyven rijdt zondag de speciaalste koers van zijn leven: “Je gaat hem zien openbloeien”
  PREMIUM
  WK Wielrennen
  3

  Zijn stad, zijn WK? Leuvenaar Jasper Stuyven rijdt zondag de speciaal­ste koers van zijn leven: “Je gaat hem zien openbloei­en”

  Hij woont ondertussen in Monaco en toch rijdt Jasper Stuyven (29) zondag een thuiskoers. Leuven is zijn stad, het WK wielrennen moet zijn koers worden. Als meesterknecht van Wout van Aert, of wie weet, als die het laat afweten, voor eigen glorie. Sowieso wordt het de meest bijzondere koers van zijn leven. Op zoek naar de Leuvense jaren van ‘Jappie’.
 2. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  13

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.