De ronde voor wielertoeristen op het WK parcours gisteren in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
De ronde voor wielertoeristen op het WK parcours gisteren in Leuven. © Joel Hoylaerts / Photonews

Leuven en Antwerpen gaan in wielerlockdown: “Wij wonen op afgesloten eiland”

De honderdste editie van het wereldkampioenschap wielrennen? Daarvoor mag het land- of delen daarvan althans- al eens lam worden gelegd. Afgesloten stadsdelen, massaal telewerk, gesloten scholen en de oproep om vooral niét met de wagen naar de stad af te zakken. Leuven alleen al zet zich schrap voor een half miljoen supporters langs de kant van de weg. Een overzicht van de wielerlockdown in Leuven en Antwerpen.

31 reacties

 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Ze hadden misschien is kunnen denken aan de mensen die niet fatsoenlijk op hun werk geraken en die hun zaak niet kunnen openen . Maar ja als het maar geld opbrengt . En het stadsbestuur staat liever stoer te doen dat ze het WK kunnen binnenhalen hebben en met de werkende mens wordt geen rekening gehouden .
 • Yann Sohie

  1 jaar geleden
  Hier in Brugge en Knokke ook 4 dagen een nachtmerrie geweest
 • Joske Zeeuw

  1 jaar geleden
  Toch gratis parkeren hopelijk voor diegenen die niet weg kunnen met de wagen.
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  De Wever en zijn gevolg zullen blij zijn als ze de coureurs hun handjes kunnen schudden. De weggebruiker kan er minder om lachen. Dikke miserie rond de koekenstad.
 • Franco Bolli

  1 jaar geleden
  Of hoe een grote groep in hun huis gegijzeld worden voor een paar mannekens en vrouwkens op een fiets. Heel veel overlast voor heel veel mensen. Dit is gewoon asociaal. Men organiseert toch ook geen voetbalwedstrijden, paardenrennen en dies meer op de openbare weg.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Feest in Schepdaal: vroege vogels zien hun Remco wereldtitel binnenhalen
  Play
  Schepdaal

  Feest in Schepdaal: vroege vogels zien hun Remco wereldti­tel binnenha­len

  Met nog prut in de ogen en gapende gezichten met wallen, kwamen ‘s ochtends vroeg om 6 uur de eerste supporters toe bij supporterscafé De Rustberg in Schepdaal. Hun Belgische wielerhelden strijden er op dit moment voor de titel tijdens het WK in Australië. Remco Evenepoel is hier natuurlijk hun grote favoriet. Stille hoop, vertellen de supporters. “Zolang het maar een Belg is”, wordt ook snel nog even weggelachen.