De ronde voor wielertoeristen op het WK parcours gisteren in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
De ronde voor wielertoeristen op het WK parcours gisteren in Leuven. © Joel Hoylaerts / Photonews

Leuven en Antwerpen gaan in wielerlockdown: “Wij wonen op afgesloten eiland”

De honderdste editie van het wereldkampioenschap wielrennen? Daarvoor mag het land- of delen daarvan althans- al eens lam worden gelegd. Afgesloten stadsdelen, massaal telewerk, gesloten scholen en de oproep om vooral niét met de wagen naar de stad af te zakken. Leuven alleen al zet zich schrap voor een half miljoen supporters langs de kant van de weg. Een overzicht van de wielerlockdown in Leuven en Antwerpen.

31 reacties

 • freddy cardoen

  4 weken geleden
  Ze hadden misschien is kunnen denken aan de mensen die niet fatsoenlijk op hun werk geraken en die hun zaak niet kunnen openen . Maar ja als het maar geld opbrengt . En het stadsbestuur staat liever stoer te doen dat ze het WK kunnen binnenhalen hebben en met de werkende mens wordt geen rekening gehouden .
 • Yann Sohie

  4 weken geleden
  Hier in Brugge en Knokke ook 4 dagen een nachtmerrie geweest
 • Joske Zeeuw

  4 weken geleden
  Toch gratis parkeren hopelijk voor diegenen die niet weg kunnen met de wagen.
 • Erwin De Meyer

  4 weken geleden
  De Wever en zijn gevolg zullen blij zijn als ze de coureurs hun handjes kunnen schudden. De weggebruiker kan er minder om lachen. Dikke miserie rond de koekenstad.
 • Franco Bolli

  4 weken geleden
  Of hoe een grote groep in hun huis gegijzeld worden voor een paar mannekens en vrouwkens op een fiets. Heel veel overlast voor heel veel mensen. Dit is gewoon asociaal. Men organiseert toch ook geen voetbalwedstrijden, paardenrennen en dies meer op de openbare weg.
 1. Belgisch-Australische kledingcollectie voor de echte wielerfan
  WK wielrennen
  1

  Bel­gisch-Australi­sche kledingcol­lec­tie voor de echte wielerfan

  Om ook vestimentair helemaal in de sfeer van het WK wielrennen te baden, brengt het Belgische Çois Cycling Legacy een nieuwe kledingcollectie op de markt. Dat doet het in samenwerking met de Australische profrenner Mitch Docker (EF Education), die volgende week zondag afscheid neemt van het wielerpeloton met Parijs-Roubaix. Voor de gelegenheid fungeert Docker (34), die met ‘Life in the Peloton’ ook zijn eigen originele wielerpodcast heeft, als model voor de collectie samen met zijn boezemvriend en medeprof Luke Durbridge. Çois Cycling Legacy is van de hand van Tom Cools, kleinzoon van de in 1999 op 81-jarige leeftijd overleden François Cools, gelauwerd baanwielrenner en later gangmaker van onder andere Eddy Merckx en Herman Vanspringel, van wie hij ook nog ploegleider werd. De collectie bestaat uit t-shirts, sweater en een pet.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  1

  Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”

  Na het voorspel, zondag het moment suprême van het WK wielrennen in ons land. De voorbije week heeft nog maar eens getoond dat onze volksaard gekleurd is door de fiets, zo merkt Hugo Camps op. En dat het WK geloof met zich meebrengt. Maar bovenal zag onze columnist weer eens hoe mooi België wel is. “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers.”