Lefevere geeft opmerkelijk interview na zege Alaphilippe: "Evenepoel heeft voor Julian gereden”

WK wielrennenOpnieuw de regenboogtrui in de rangen van Deceuninck-Quick.Step. Patrick Lefevere zag Julian Alaphilippe optimaal profiteren van het harde labeur van Remco Evenepoel. “De Belgen hebben de koers gekregen die ze vroegen. Maar je moet op het einde nog een paar kogels overhebben, hé.” 

169 reacties

 • johnny palmaers

  12 maanden geleden
  Ik denk dat Patrick Lefevere wat lang in de VIP-tent is blijven hangen. Een "normale" sportbestuurder brengt een vooraanstaand teamlid uit zijn eigen ploeg zeker niet op deze manier in de problemen Ik vind zijn opmerking trouwens laag bij de grond. Misschien is hij al op de hoogte dat Remco binnenkort in een andere trui rijdt en wil hij hem op deze manier terugpakken. Waar blijft nu de repliek van onze bondscoach want ik ga er vanuit dat Remco de teamorders heeft uitgevoerd.
 • Fons Mommen

  12 maanden geleden
  Evenpoel doet gewoon zijn goesting hij is Belg dus moet hij rijden voor de Belgen volgende keer niet meer mee nemen
 • Guy Bekaert

  12 maanden geleden
  De Belgen mochten nooit alles op Van Aert gezet hebben , dit heb ik dikwijls gezegd voor het WK . Evenepoel moest altijd als tweede kopman uitgespeeld worden .
 • Willy Mangelschofs

  12 maanden geleden
  De Belgen hebben geknecht voor alle toplanden en die hebben deze schitterende hulp in dank aanvaard. Bovendien hebben ook de media weer een grote rol gespeeld in het favoriseren van Wout. Acheraan op zijn shirt stond een grote,rode lap en die andere Belgen voerden hun opdracht gedwee uit tot groot jolijt van de andere ploegen!
 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Als Remco op kop reed om het verschil te maken voor de kopgroep dan profiteerden zowel Van Aert als Alaphilippe daar van. Beide zaten in een zetel. Alaphilippe stond op uit die zetel en vertrok. Van Aert kwam met moeite recht en kon hem niet volgen. Anderen ook niet. Dus Alaphilippe was die dag gewoon de beste.
 1. Belgische beloften kleuren WK, maar schieten finaal tekort: wereldtitel is voor Kazak Yevgeniy Fedorov
  WK wielrennen
  5

  Belgische beloften kleuren WK, maar schieten finaal tekort: wereldti­tel is voor Kazak Yevgeniy Fedorov

  Geen vijfde Belgische medaille op het WK wielrennen in Wollongong. De Belgische beloften reden met een sterke Alec Segaert op kop een goeie wegrit, maar schoten finaal tekort. Yevgeniy Fedorov (prof bij Astana) werd wereldkampioen voor Mathias Vacek. Wereldkampioen tijdrijden Soren Waerenskjold werd derde. Jenno Berckmoes was eerste Belg op een tiende plaats, eerder deze ochtend pakte Vlad Van Mechelen wel eremetaal bij de junioren.
 2. Historisch: 17-jarige Febe Jooris bezorgt ons land eerste vrouwelijke WK-medaille in tijdrijden ooit
  Play
  WK wielrennen

  Historisch: 17-jarige Febe Jooris bezorgt ons land eerste vrouwelij­ke WK-medaille in tijdrijden ooit

  Geen tienduizend landgenoten hebben live op televisie gezien hoe Febe Jooris uit Astene op het WK wielrennen om 2u41 brons won op het tijdrijden voor juniores. De nachtbrakers hebben wel Belgische wielerhistorie meegemaakt. Het is de eerste WK-medaille voor een Belgische renster in het tijdrijden. Waarom dit qua impact misschien wel de belangrijkste WK-medaille op de weg is van de voorbije vier jaar.