Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Jens Verbrugghe reageert voor het eerst zelf op afgekeurde fiets: “Een jammere zaak door een menselijke fout, maar zeker niet bewust”

WK wielrennenJens Verbrugghe heeft voor het eerst gereageerd op zijn onreglementair afgestelde fiets voor het WK tijdrijden. “Het is een jammere zaak, die gekomen is door een menselijke fout, maar zeker niet bewust.” Zijn bericht kwam er enkele uren nadat zijn (toekomstige) ploeg FDJ-Groupama aan onze redactie bevestigde dat zij mee verantwoordelijk zijn voor de keuzes die zijn gemaakt. “Wij hebben de fiets zo opgebouwd. In het verleden is die configuratie meermaals goedgekeurd door de UCI.”

100 reacties

 • Florent Marien

  3 maanden geleden
  Een junior die een contract ondertekent bij een profploeg en niet weet met welke versnelling hij fietst! Maak het een ander wijs. Ik fiets met Shimano Ultegra en met Shimano Dura Ace, wel op de grote plateau staat gewoon de versnelling te lezen!!
 • Rudi Pieters

  3 maanden geleden
  Waar staat dat ergens geschreven dat de renner eindverantwoordelijke is voor zijn fiets dikke zever net zoals je 1 tand verschil niet ziet zeker niet onder de nodige stress
 • Isabelle Van den Abeele

  3 maanden geleden
  Renner is altijd eind verantwoordelijk
 • bernard vermeulen

  3 maanden geleden
  Vreemd ze wisten het toch want vorige keren ook zo gedaan, dus waren ze minder zelfzeker geweest dan hadden ze een reglementaire reserve fiets klaar staan,
 • Gust Melaerts

  3 maanden geleden
  Het is ZIJN eindverantwoordelijkheid om de fiets op conform zijn na te kijken.