Ivonne Boeckx, de moeder van Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivonne Boeckx, de moeder van Wout van Aert. © Photo News

INTERVIEW. De mama van Van Aert: "Ik gok: een overbezorgde, maar heel lieve papa, dat wordt onze Wout”

Ze is een boerendochter, haar metaforen zoekt ze op het erf. "Ik ben een kip. Die kuikens moeten liefst onder mijn vleugels blijven." Maar een kuiken op een fiets en met goede benen, dat houdt zelfs een klokhen niet bij. Ivonne Boeckx (59), de mama van Wout van Aert (26), over loslaten, duizend doden sterven én bloednuchter blijven. "Wout weet: het is niet omdat je dit allemaal presteert, dat je je ik weet niet wat moet veroorloven."

  1. Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”
    Wielrennen

    Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”

    Er komt dit jaar toch nog een WK wielrennen. "Op de normale data, de locatie maken we rond 1 september bekend", zei David Lappartient, de voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, gisteren in Nice. Het WK zou aanvankelijk vanaf 20 september plaatsvinden in Zwitserland, niet ver van het hoofdkantoor van de bond, maar de beperkingen rond het coronavirus daar maakten dat onmogelijk.