Declercq, Benoot en Evenepoel.
Volledig scherm
Declercq, Benoot en Evenepoel. © Photo News

Het WK-parcours uitgelicht: zaak van ‘bombarderen of controleren’, “Wout krijgt het hier niet cadeau”

WK wielrennenEen Brabantse Pijl ‘extended version’, benoemt Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel zíjn WK-parcours. Tiesj Benoot ziet er “iets Ronde van Vlaanderen-achtigs” in. Belgisch krachtvoer dus. En toch. “Wout zal het niet cadeau krijgen.” Het traject van zondag op het WK wielrennen uitgelicht. 

6 reacties

 • Willy Scholaart

  1 jaar geleden
  Wout en Remco moeten afspreken en samen wegsprinten op een 20 tal km van de aankomst op een helling en vanderpoel verrassen, en de anderen de deur dichthouden indien ze er nog bij zijn, dan kan niemand die twee toptijdrijders nog inhalen, en goud voor Wout en zilver voor Remco want er voor sprinten is het toch Wout die het haalt, zo zou ik het toch proberen te doen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Als je de sterkste ploeg hebt met renners die in de conditie van hun leven zijn dan moet je zelf de koers bombarderen en niet met controleren achter de feiten aanhollen. Als je achter de feiten aanholt kan er altijd iets mis lopen. Een valpartij, lekke band. Wat steengoede buitenlandse renners die aardig profiteren van je werk.
 • roger landeloos

  1 jaar geleden
  Hou Sagan maar goed in het oog,weinig nieuws van hem de laatste tijd. Ideale aankomst voor hem.
 • lode wijk

  1 jaar geleden
  Wout heeft nog nooit iets cadeau gekregen en zou dat volgens mij ook niet willen, zijn eerlijkheid maakt van hem zo een klasse renner, en de dankbaarheid voor zijn helpers is ongeëvenaard, daarom rijden renners graag voor hem, anderen kunnen er iets van leren. Is de hulp opgesoepeerd dan gaat hij er altijd alleen voor, nooit geeft hij op, zoals andere renners die bij twijfel van winst de benen stil houden of opstappen, of een excuus zoeken of vluchten voor de camera, zonder namen te noemen he.
 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  Het WK wordt zelden beslist vóór de 2 laatste ronden, daarvóór moet je als kandidaat winnaar zo weining mogelijk in beeld komen en anoniem meedrijden en vooral zuinig zijn met je krachten.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoonscherm en verklaart opvallend zegegebaar
  Play
  WK Wielrennen
  41

  “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoon­scherm en verklaart opvallend zegegebaar

  Onze man in Australië, Stijn Vlaeminck, had een verrassing voor Remco Evenepoel (22). Een kort videogesprek met het thuisfront - met verloofde Oumi en ouders Patrick en Agna. Evenepoel toonde zijn medaille. De ogen blonken, de kusjes volgden. “Dit is puur geluk, hé.” Evenepoel verklaarde ook nog zijn opmerkelijk vingertje op de mond wanneer hij over de meet reed. Volgende zondag wordt Evenepoel gehuldigd op de Brusselse Grote Markt.
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.