Declercq, Benoot en Evenepoel.
Volledig scherm
Declercq, Benoot en Evenepoel. © Photo News

Het WK-parcours uitgelicht: zaak van ‘bombarderen of controleren’, “Wout krijgt het hier niet cadeau”

WK wielrennenEen Brabantse Pijl ‘extended version’, benoemt Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel zíjn WK-parcours. Tiesj Benoot ziet er “iets Ronde van Vlaanderen-achtigs” in. Belgisch krachtvoer dus. En toch. “Wout zal het niet cadeau krijgen.” Het traject van zondag op het WK wielrennen uitgelicht. 

6 reacties

 • Willy Scholaart

  1 maand geleden
  Wout en Remco moeten afspreken en samen wegsprinten op een 20 tal km van de aankomst op een helling en vanderpoel verrassen, en de anderen de deur dichthouden indien ze er nog bij zijn, dan kan niemand die twee toptijdrijders nog inhalen, en goud voor Wout en zilver voor Remco want er voor sprinten is het toch Wout die het haalt, zo zou ik het toch proberen te doen.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Als je de sterkste ploeg hebt met renners die in de conditie van hun leven zijn dan moet je zelf de koers bombarderen en niet met controleren achter de feiten aanhollen. Als je achter de feiten aanholt kan er altijd iets mis lopen. Een valpartij, lekke band. Wat steengoede buitenlandse renners die aardig profiteren van je werk.
 • roger landeloos

  1 maand geleden
  Hou Sagan maar goed in het oog,weinig nieuws van hem de laatste tijd. Ideale aankomst voor hem.
 • bernard vermeulen

  1 maand geleden
  Wout heeft nog nooit iets cadeau gekregen en zou dat volgens mij ook niet willen, zijn eerlijkheid maakt van hem zo een klasse renner, en de dankbaarheid voor zijn helpers is ongeëvenaard, daarom rijden renners graag voor hem, anderen kunnen er iets van leren. Is de hulp opgesoepeerd dan gaat hij er altijd alleen voor, nooit geeft hij op, zoals andere renners die bij twijfel van winst de benen stil houden of opstappen, of een excuus zoeken of vluchten voor de camera, zonder namen te noemen he.
 • Jean Petermans

  1 maand geleden
  Het WK wordt zelden beslist vóór de 2 laatste ronden, daarvóór moet je als kandidaat winnaar zo weining mogelijk in beeld komen en anoniem meedrijden en vooral zuinig zijn met je krachten.
 1. Michel Wuyts voor zijn laatste WK: “O God, bespaar mij de millimetersprint. Van Aert versus Van der Poel en de wurgende onzekerheid erna”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  14

  Michel Wuyts voor zijn laatste WK: “O God, bespaar mij de millime­tersprint. Van Aert versus Van der Poel en de wurgende onzeker­heid erna”

  Straks zit hij voor het laatste in de commentaarcabine van het WK wielrennen. Of hoe het ook voor onze columnist Michel Wuyts een speciale dag wordt in Leuven. Hoe ziet hij zijn laatste strijd om de regenboog tegemoet? “Verkies bleekblauw boven donkerblauw. Yves Lampaert, Tim Declercq en Remco Evenepoel, laat jullie niet overweldigen door een wenkende Asgreen of een overbluffende Alaphilippe.”
 2. Belgisch-Australische kledingcollectie voor de echte wielerfan
  WK wielrennen
  1

  Bel­gisch-Australi­sche kledingcol­lec­tie voor de echte wielerfan

  Om ook vestimentair helemaal in de sfeer van het WK wielrennen te baden, brengt het Belgische Çois Cycling Legacy een nieuwe kledingcollectie op de markt. Dat doet het in samenwerking met de Australische profrenner Mitch Docker (EF Education), die volgende week zondag afscheid neemt van het wielerpeloton met Parijs-Roubaix. Voor de gelegenheid fungeert Docker (34), die met ‘Life in the Peloton’ ook zijn eigen originele wielerpodcast heeft, als model voor de collectie samen met zijn boezemvriend en medeprof Luke Durbridge. Çois Cycling Legacy is van de hand van Tom Cools, kleinzoon van de in 1999 op 81-jarige leeftijd overleden François Cools, gelauwerd baanwielrenner en later gangmaker van onder andere Eddy Merckx en Herman Vanspringel, van wie hij ook nog ploegleider werd. De collectie bestaat uit t-shirts, sweater en een pet.