Volledig scherm
© Photo News

HERBELEEF. De eerst dag van het WK in Imola: meteen goud voor Oranje, Evenepoel wenst Dygert beterschap

WK WielrennenDe strijd om de regenboog. De gele trui is nog maar net uitgereikt of we gaan alweer op zoek naar een nieuwe eigenaar voor de wereldkampioenentrui. Vandaag staan onder meer verkenningen en persconferenties op het programma bij de mannen. De vrouwen zijn dan weer toe aan de tijdrit. Mis niets van de gebeurtenissen in Imola op deze LIVE-pagina.

 1. Belgische vrouwen staan in WK-wegrit voor loodzware taak, Nederland topfavoriet
  WK wielrennen

  Belgische vrouwen staan in WK-wegrit voor loodzware taak, Nederland topfavo­riet

  Vandaag staat op het WK wielrennen in het Italiaanse Imola de wegrit bij de vrouwen op de agenda. De Nederlandse vrouwen zijn voor de koers van 143 kilometer andermaal torenhoog favoriet, al staan er vraagtekens achter het vormpeil van titelverdedigster Annemiek van Vleuten, die ondanks een breuk in haar linkerpols toch start. De Belgen zijn op papier kansloos maar hopen op Italiaanse bodem te verrassen.
 2. Eddy Merckx over het WK-parcours en vooral Wout van Aert: "Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”
  Play
  Wielrennen

  Eddy Merckx over het WK-par­cours en vooral Wout van Aert: "Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”

  Volgend jaar mag België het WK wielrennen nog eens organiseren. Het parcours voor de wegrit om de regenboogtrui werd deze voormiddag voorgesteld in het bijzijn van onder andere Eddy Merckx. Hij ziet een parcours op maat van Belgen als Wout van Aert. “Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”