Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten

Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.

13 reacties

 • Walter De Vuyst

  4 weken geleden
  Op het Brugse parcours was er ook heel wat te beleven maar deze wegrit tussen Antwerpen en Leuven stak er qua beleving met kop en schouders bovenuit . Zelden meegemaakt ! Met een verdiende winnaar en een goede Belgische ploeg .
 • Ronny Biesen

  4 weken geleden
  Feesten? Waarom? De Belgen fietsen vanachter.
 • Owen Degrave

  4 weken geleden
  De hellingen in Leuven hadden ze met een COVID safe ticket (en bewijs van wonen voor de bewoners) moeten werken want hun mondmaskers waren niet echt aanwezig en ik vrees dat we dat gaan zien
 • victor vandesande

  4 weken geleden
  Ik had een perfectzicht op de koers, vanuit mijn zetel thuis. Niks gemist en veel meer op mijn gemak...
 • charles van herck

  4 weken geleden
  Gewoonweg heerlijk om te zien. Daar wordt een mens blij van se.
 1. Zijn stad, zijn WK? Leuvenaar Jasper Stuyven rijdt zondag de speciaalste koers van zijn leven: “Je gaat hem zien openbloeien”
  PREMIUM
  WK Wielrennen
  3

  Zijn stad, zijn WK? Leuvenaar Jasper Stuyven rijdt zondag de speciaal­ste koers van zijn leven: “Je gaat hem zien openbloei­en”

  Hij woont ondertussen in Monaco en toch rijdt Jasper Stuyven (29) zondag een thuiskoers. Leuven is zijn stad, het WK wielrennen moet zijn koers worden. Als meesterknecht van Wout van Aert, of wie weet, als die het laat afweten, voor eigen glorie. Sowieso wordt het de meest bijzondere koers van zijn leven. Op zoek naar de Leuvense jaren van ‘Jappie’.
 2. De snode plannen van de saboteurs: 4 vragen aan 4 buitenlandse kapers op de kust
  PREMIUM
  Wielrennen
  10

  De snode plannen van de saboteurs: 4 vragen aan 4 buitenland­se kapers op de kust

  Wout van Aert is de te kloppen man op het WK wielrennen. Daar is de wielerwereld het over eens. Maar er zijn kapers op de kust. Sonny Colbrelli werd Europees kampioen. Mathieu van der Poel maakt altijd en overal een kans, zelfs met een zere rug. Gouden olympiër Tom Pidcock won dit jaar al de Brabantse Pijl op de wegen van het WK. En Julian Alaphilippe zal strijden om zijn regenboogtrui te verlengen. Vier saboteurs vertellen over hun plannen.
 1. Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”
  WK wielrennen
  15

  Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”

  Wout van Aert is de uitgesproken kopman voor de Belgen op het WK wielrennen zondag. Onze landgenoot blinkt in zijn vel en wil graag wereldkampioen worden. “Maar dit is niet dé koers van mijn leven”, zegt hij. “Ja, de beleving zal hier uniek zijn, in Vlaanderen, maar er komen nog kansen om wereldkampioen te worden. Ik ga er 100% voor, maar ik zadel me niet op met de stress dat het nu moet gebeuren.”
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.