EXCLUSIEF. De eerste reactie van Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik in fout ben, maar had geen intentie om meisjes te kwetsen”

WK wielrennenEen berouwvolle Mathieu van der Poel, vanmiddag op Zaventem na zijn terugvlucht uit Australië. Daar beleefde de Nederlander een heuse rollercoaster op het WK wielrennen. In een eerste reactie zegt Van der Poel dat hij het anders had moeten aanpakken. “Ik had me Australië anders voorgesteld. Ik geef toe dat ik in fout ben, maar ik had geen enkele intentie om die meisjes te kwetsen.”

39 reacties

 • daniel polspoel

  2 maanden geleden
  Volgens mij zit vdp in een serieuze dip sinds zijn ongelooflijke smak op de olympische spelen en wordt het hoog tijd dat men hem op rust zet, eventueel laat behandelen, en hem terug met beide voeten op de grond zet. Dit zijn reacties , zonder te willen oordelen, die ver buiten het normale liggen en schrijf ze niet toe aan stress voor de wedstrijd of de jet lag, neen hoog tijd dat mathieu zich laat begeleiden en het wielrennen wat uit zijn hoofd zet.
 • Linda Bouuaert

  2 maanden geleden
  Dit was van MVP een menselijke reactie. Je zou voor minder uit je slof schieten. Ze zouden beter die tienermeisjes en ouders eens aanpakken. Opvoeding? Ver te zoeken. Ik vraag me soms af of het zelfs geen opgezet spel was.
 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  In deze woke wereld moet het slachtoffer zich verontschuldigen voor zaken waarvan hij de dupe is.
 • Marc Emiel

  2 maanden geleden
  Spreken met de benen als het mentaal terug goed zit. Natuurlijk kun je vanuit je zetel kritiek geven op de reactie. Maar wie heeft er nog nooit in een stress situatie impulsief gehandeld. Ik alvast wel. En ik had daarna ook oprecht spijt zoals Mathieu. De impact is alvast veel groter voor Mathieu dan voor die meisjes, zowel financieel, sportief als qua reputatie. Volgens jaar wk worden zou ik zeggen. En misschien nu nog wat Italiaanse koersen meepikken voor hij het veld induikt.
 • Erik Van Aelst

  2 maanden geleden
  Blijft een topcoureur en een aangename vent ! Heeft alvast het begin van die situatie niet gecreëerd!