Volledig scherm
© Photo News

Evenepoel zorgt met zilver voor beste Belgische prestatie ooit op WK tijdrijden, Dennis klasse apart

WK tijdrijdenRohan Dennis (29) heeft in Yorkshire zijn wereldtitel tijdrijden verlengd. De Australiër toonde zich vandaag buiten categorie, Remco Evenepoel hield op zijn 19de de Belgische eer hoog met een tweede plaats - de beste prestatie ooit van een landgenoot op het WK tijdrijden. Yves Lampaert en Victor Campenaerts kwamen ten val en konden een topnotering vergeten.

48 reacties

 • Lucas Balieu.

  2 jaar geleden
  Zodra er serieuze concurrentie komt voor de Belgen begint het gezeur over doping. Mest eerst eens de eigen stal uit voor dat je iemand gaat beschuldigen.
 • René Pijnacker

  2 jaar geleden
  Typisch Louis Meuleman, je wel vragen stellen bij de prestaties van Rohan en niet bij die van Remco. Beiden hebben zich de laatste weken gefocust op deze tijdrit en beiden presteren top. Daar waar Roglic nog een zware Vuelta reed. Wanneer deze zich ook puur had kunnen richten op de tijdrit zou hij zeker ook hebben meegedaan.
 • louis meuleman

  2 jaar geleden
  Meuleman Louis Proficiat Remco pracht prestatie maar ik stel me wel vragen bij de prestatie van Dennis het ganse jaar niks gedaan in de ronde van Frankrijk afgestapt geen koers meer gereden en nu iedereen overklassen ????
 • Jeff Schelfhout

  2 jaar geleden
  Schelfhout Jeff Remco is gewoon topklasse, hij gaat ons nog veel verrassen, zondag al ! Of hij podium rijd of niet, ze zullen het geweten hebben dat hij meegereden heeft. Succes Remco en de rest van de ploeg.
 • Guy Van den Berghe

  2 jaar geleden
  Schrijf maar op: zondag wordt hij wereldkampioen op de weg!
 1. INTERVIEW. De mama van Van Aert: "Ik gok: een overbezorgde, maar heel lieve papa, dat wordt onze Wout”
  PREMIUM

  INTERVIEW. De mama van Van Aert: "Ik gok: een overbezorg­de, maar heel lieve papa, dat wordt onze Wout”

  Ze is een boerendochter, haar metaforen zoekt ze op het erf. "Ik ben een kip. Die kuikens moeten liefst onder mijn vleugels blijven." Maar een kuiken op een fiets en met goede benen, dat houdt zelfs een klokhen niet bij. Ivonne Boeckx (59), de mama van Wout van Aert (26), over loslaten, duizend doden sterven én bloednuchter blijven. "Wout weet: het is niet omdat je dit allemaal presteert, dat je je ik weet niet wat moet veroorloven."
 1. Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectballen?"
  Play

  Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectbal­len?"

 2. Gezien? Struikelende Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik
  Play
  Anderlecht
  4

  Gezien? Struikelen­de Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik

  9:33