Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Evenepoel zorgt met zilver voor beste Belgische prestatie ooit op WK tijdrijden, Dennis klasse apart

WK tijdrijdenRohan Dennis (29) heeft in Yorkshire zijn wereldtitel tijdrijden verlengd. De Australiër toonde zich vandaag buiten categorie, Remco Evenepoel hield op zijn 19de de Belgische eer hoog met een tweede plaats - de beste prestatie ooit van een landgenoot op het WK tijdrijden. Yves Lampaert en Victor Campenaerts kwamen ten val en konden een topnotering vergeten.

48 reacties

 • Lucas Balieu.

  3 jaar geleden
  Zodra er serieuze concurrentie komt voor de Belgen begint het gezeur over doping. Mest eerst eens de eigen stal uit voor dat je iemand gaat beschuldigen.
 • René Pijnacker

  3 jaar geleden
  Typisch Louis Meuleman, je wel vragen stellen bij de prestaties van Rohan en niet bij die van Remco. Beiden hebben zich de laatste weken gefocust op deze tijdrit en beiden presteren top. Daar waar Roglic nog een zware Vuelta reed. Wanneer deze zich ook puur had kunnen richten op de tijdrit zou hij zeker ook hebben meegedaan.
 • Linda D'Haese

  3 jaar geleden
  Meuleman Louis Proficiat Remco pracht prestatie maar ik stel me wel vragen bij de prestatie van Dennis het ganse jaar niks gedaan in de ronde van Frankrijk afgestapt geen koers meer gereden en nu iedereen overklassen ????
 • Jeff Schelfhout

  3 jaar geleden
  Schelfhout Jeff Remco is gewoon topklasse, hij gaat ons nog veel verrassen, zondag al ! Of hij podium rijd of niet, ze zullen het geweten hebben dat hij meegereden heeft. Succes Remco en de rest van de ploeg.
 • Guy Van den Berghe

  3 jaar geleden
  Schrijf maar op: zondag wordt hij wereldkampioen op de weg!
 1. Michel Wuyts voor zijn laatste WK: “O God, bespaar mij de millimetersprint. Van Aert versus Van der Poel en de wurgende onzekerheid erna”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  14

  Michel Wuyts voor zijn laatste WK: “O God, bespaar mij de millime­tersprint. Van Aert versus Van der Poel en de wurgende onzeker­heid erna”

  Straks zit hij voor het laatste in de commentaarcabine van het WK wielrennen. Of hoe het ook voor onze columnist Michel Wuyts een speciale dag wordt in Leuven. Hoe ziet hij zijn laatste strijd om de regenboog tegemoet? “Verkies bleekblauw boven donkerblauw. Yves Lampaert, Tim Declercq en Remco Evenepoel, laat jullie niet overweldigen door een wenkende Asgreen of een overbluffende Alaphilippe.”
 2. Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldtitel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint
  WK wielrennen
  30

  Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldti­tel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint

  Elisa Balsamo heeft zich tot wereldkampioene wielrennen gekroond. De Italiaanse was na een sprint van een uitgedund peloton de betere van Marianne Vos die op een zucht van haar vierde wereldtitel strandde. Niewiadoma werd derde. Vas was vierde en werd de eerste belofte. Lotte Kopecky viel uit de top tien. Eerder op de dag was er bij de junioren de zege van de Britse Zoe Bäckstedt op het WK wielrennen.