AFP
Volledig scherm
© AFP

Emotionele Alaphilippe na wereldtitel: “Mijn vader geeft me veel kracht vanbinnen”

WK WielrennenJulian Alaphilippe heeft in Imola zijn droom waar gemaakt door voor de eerste keer wereldkampioen te worden. De Fransman mag het komende jaar met de felbegeerde regenboogtrui rond rijden. Alaphilippe reageerde erg emotioneel na zijn zege.

6 reacties

 • Paul Fol

  2 jaar geleden
  Kweek is klap na de vaak maar had Wout ni beter mee gesprongen met pojacar anders waren die twee riebedebie ze.
 • Noella Vancompernolle

  2 jaar geleden
  De beste heeft verdiend gewonnen. Een opmerking: eigenlijk zou hij de uitgestelde voorjaarswedstrijden niet mogen betwisten als wereldkampioen. Die eer komt toe aan de wereldkampioen van 2019 die dit voorjaar de kans daartoe niet kreeg. Alaphilippe heeft volgend voorjaar 2021 zijn reguliere kans.
 • patrick isenborghs

  2 jaar geleden
  proficiat de beste heeft gewonnen
 • Julien Morren

  2 jaar geleden
  Die ene gemiste jump heeft Wout in de tijdrit verbruikt!
 • freddy thevissen

  2 jaar geleden
  Ik kan er mee leven en goed gereden van de belgen
 1. Belgisch-Australische kledingcollectie voor de echte wielerfan
  WK wielrennen
  1

  Bel­gisch-Australi­sche kledingcol­lec­tie voor de echte wielerfan

  Om ook vestimentair helemaal in de sfeer van het WK wielrennen te baden, brengt het Belgische Çois Cycling Legacy een nieuwe kledingcollectie op de markt. Dat doet het in samenwerking met de Australische profrenner Mitch Docker (EF Education), die volgende week zondag afscheid neemt van het wielerpeloton met Parijs-Roubaix. Voor de gelegenheid fungeert Docker (34), die met ‘Life in the Peloton’ ook zijn eigen originele wielerpodcast heeft, als model voor de collectie samen met zijn boezemvriend en medeprof Luke Durbridge. Çois Cycling Legacy is van de hand van Tom Cools, kleinzoon van de in 1999 op 81-jarige leeftijd overleden François Cools, gelauwerd baanwielrenner en later gangmaker van onder andere Eddy Merckx en Herman Vanspringel, van wie hij ook nog ploegleider werd. De collectie bestaat uit t-shirts, sweater en een pet.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. ANALYSE. De tactiek doorgelicht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?
  PREMIUM
  WK wielrennen
  31

  ANALYSE. De tactiek doorge­licht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?

  Eén kopman en zeven man in dienst op het WK wielrennen: de keuze om alles op Wout van Aert te zetten, leek op voorhand logisch, maar bleek uiteindelijk niet de juiste zet. De voorbeeldige Belgen reden zich de ziel uit het lijf voor hun kopman, maar die bleek geen superdag te hebben. Was er geen plan B nodig? En had bondscoach Sven Vanthourenhout de optie Remco Evenepoel niet langer achter de hand moeten houden? Een analyse van de tactiek.