AFP
Volledig scherm
© AFP

Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldtitel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint

WK wielrennenElisa Balsamo heeft zich tot wereldkampioene wielrennen gekroond. De Italiaanse was na een sprint van een uitgedund peloton de betere van Marianne Vos die op een zucht van haar vierde wereldtitel strandde. Niewiadoma werd derde. Vas was vierde en werd de eerste belofte. Lotte Kopecky viel uit de top tien. Eerder op de dag was er bij de junioren de zege van de Britse Zoe Bäckstedt op het WK wielrennen.

30 reacties

 • patrick isenborghs

  3 weken geleden
  eric reynebeau vos is de vos niet meer van 10 jaar geleden man want dan stond niemand op de foto .Ze is trouwens nog al geklopt geweest in grote wedstrijden .Als je met de 5 beste rensters op de wereld aan de start staat van een WK dan gok je niet op een sprintoverwinning dan maakt je de koers hard en geef je iemand een vrijgeleide om de klus te klaren .
 • eric reynebeau

  4 weken geleden
  Beste Isenborghs jij moet de luchtbeelden van de sprint nog eens bekijken. Vos wordt zeker niet "afgezet" moet het gans alleen doen vanop 500 m van de meet.
 • Linda D'Haese

  4 weken geleden
  Toont nog maar eens aan als ge met teveel goede rensters zonder water dragers een ploeg maakt dat het moeilijk word om wereldkampioen te worden denken allemaal in de eerste plaats aan zich zelf kan ook morgen gebeuren bij de mannen
 • Cedric Gobert

  4 weken geleden
  Als je ziet hoe ze bij NL elkaar in de vernieling rijden ipv de laatste 5-10km gwn met zen allen tempo te maken om Vos te piloteren.. Of door te rijden als ze met 15 weg waren waar Vos ook bij was, nee, laat alles terugkomen om dan een Spaanse te laten rijden en dan toch weer op kop te moeten rijden.. Als je dan ziet wat Longo Borghini allemaal in haar eentje deed voor Italië, was bij elke deftige aanval gewoon mee en trok dan nog eens de spurt aan voor Balsamo ook, beste vrouw in koers.
 • Gino Denil

  4 weken geleden
  Een Nederlandse ploeg met 8 rensters die stuk voor stuk zelf wereldkampioen konden worden. En net zoals op de OS de mist in gegaan. Met zo een ploeg moet je de koers in handen nemen en zelf hard maken. Maar dat lukt niet als iedereen winstkansen heeft.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.