AFP
Volledig scherm
© AFP

Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldtitel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint

WK wielrennenElisa Balsamo heeft zich tot wereldkampioene wielrennen gekroond. De Italiaanse was na een sprint van een uitgedund peloton de betere van Marianne Vos die op een zucht van haar vierde wereldtitel strandde. Niewiadoma werd derde. Vas was vierde en werd de eerste belofte. Lotte Kopecky viel uit de top tien. Eerder op de dag was er bij de junioren de zege van de Britse Zoe Bäckstedt op het WK wielrennen.

30 reacties

 • patrick isenborghs

  1 maand geleden
  eric reynebeau vos is de vos niet meer van 10 jaar geleden man want dan stond niemand op de foto .Ze is trouwens nog al geklopt geweest in grote wedstrijden .Als je met de 5 beste rensters op de wereld aan de start staat van een WK dan gok je niet op een sprintoverwinning dan maakt je de koers hard en geef je iemand een vrijgeleide om de klus te klaren .
 • eric reynebeau

  1 maand geleden
  Beste Isenborghs jij moet de luchtbeelden van de sprint nog eens bekijken. Vos wordt zeker niet "afgezet" moet het gans alleen doen vanop 500 m van de meet.
 • Linda D'Haese

  1 maand geleden
  Toont nog maar eens aan als ge met teveel goede rensters zonder water dragers een ploeg maakt dat het moeilijk word om wereldkampioen te worden denken allemaal in de eerste plaats aan zich zelf kan ook morgen gebeuren bij de mannen
 • Cedric Gobert

  1 maand geleden
  Als je ziet hoe ze bij NL elkaar in de vernieling rijden ipv de laatste 5-10km gwn met zen allen tempo te maken om Vos te piloteren.. Of door te rijden als ze met 15 weg waren waar Vos ook bij was, nee, laat alles terugkomen om dan een Spaanse te laten rijden en dan toch weer op kop te moeten rijden.. Als je dan ziet wat Longo Borghini allemaal in haar eentje deed voor Italië, was bij elke deftige aanval gewoon mee en trok dan nog eens de spurt aan voor Balsamo ook, beste vrouw in koers.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Een Nederlandse ploeg met 8 rensters die stuk voor stuk zelf wereldkampioen konden worden. En net zoals op de OS de mist in gegaan. Met zo een ploeg moet je de koers in handen nemen en zelf hard maken. Maar dat lukt niet als iedereen winstkansen heeft.
 1. Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  1

  Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”

  Na het voorspel, zondag het moment suprême van het WK wielrennen in ons land. De voorbije week heeft nog maar eens getoond dat onze volksaard gekleurd is door de fiets, zo merkt Hugo Camps op. En dat het WK geloof met zich meebrengt. Maar bovenal zag onze columnist weer eens hoe mooi België wel is. “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers.”
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 3. ANALYSE. De tactiek doorgelicht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?
  PREMIUM
  WK wielrennen
  31

  ANALYSE. De tactiek doorge­licht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?

  Eén kopman en zeven man in dienst op het WK wielrennen: de keuze om alles op Wout van Aert te zetten, leek op voorhand logisch, maar bleek uiteindelijk niet de juiste zet. De voorbeeldige Belgen reden zich de ziel uit het lijf voor hun kopman, maar die bleek geen superdag te hebben. Was er geen plan B nodig? En had bondscoach Sven Vanthourenhout de optie Remco Evenepoel niet langer achter de hand moeten houden? Een analyse van de tactiek.