AFP
Volledig scherm
© AFP

Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldtitel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint

WK wielrennenElisa Balsamo heeft zich tot wereldkampioene wielrennen gekroond. De Italiaanse was na een sprint van een uitgedund peloton de betere van Marianne Vos die op een zucht van haar vierde wereldtitel strandde. Niewiadoma werd derde. Vas was vierde en werd de eerste belofte. Lotte Kopecky viel uit de top tien. Eerder op de dag was er bij de junioren de zege van de Britse Zoe Bäckstedt op het WK wielrennen.

30 reacties

 • patrick isenborghs

  3 weken geleden
  eric reynebeau vos is de vos niet meer van 10 jaar geleden man want dan stond niemand op de foto .Ze is trouwens nog al geklopt geweest in grote wedstrijden .Als je met de 5 beste rensters op de wereld aan de start staat van een WK dan gok je niet op een sprintoverwinning dan maakt je de koers hard en geef je iemand een vrijgeleide om de klus te klaren .
 • eric reynebeau

  3 weken geleden
  Beste Isenborghs jij moet de luchtbeelden van de sprint nog eens bekijken. Vos wordt zeker niet "afgezet" moet het gans alleen doen vanop 500 m van de meet.
 • Linda D'Haese

  3 weken geleden
  Toont nog maar eens aan als ge met teveel goede rensters zonder water dragers een ploeg maakt dat het moeilijk word om wereldkampioen te worden denken allemaal in de eerste plaats aan zich zelf kan ook morgen gebeuren bij de mannen
 • Cedric Gobert

  3 weken geleden
  Als je ziet hoe ze bij NL elkaar in de vernieling rijden ipv de laatste 5-10km gwn met zen allen tempo te maken om Vos te piloteren.. Of door te rijden als ze met 15 weg waren waar Vos ook bij was, nee, laat alles terugkomen om dan een Spaanse te laten rijden en dan toch weer op kop te moeten rijden.. Als je dan ziet wat Longo Borghini allemaal in haar eentje deed voor Italië, was bij elke deftige aanval gewoon mee en trok dan nog eens de spurt aan voor Balsamo ook, beste vrouw in koers.
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  Een Nederlandse ploeg met 8 rensters die stuk voor stuk zelf wereldkampioen konden worden. En net zoals op de OS de mist in gegaan. Met zo een ploeg moet je de koers in handen nemen en zelf hard maken. Maar dat lukt niet als iedereen winstkansen heeft.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Zijn stad, zijn WK? Leuvenaar Jasper Stuyven rijdt zondag de speciaalste koers van zijn leven: “Je gaat hem zien openbloeien”
  PREMIUM
  WK Wielrennen
  3

  Zijn stad, zijn WK? Leuvenaar Jasper Stuyven rijdt zondag de speciaal­ste koers van zijn leven: “Je gaat hem zien openbloei­en”

  Hij woont ondertussen in Monaco en toch rijdt Jasper Stuyven (29) zondag een thuiskoers. Leuven is zijn stad, het WK wielrennen moet zijn koers worden. Als meesterknecht van Wout van Aert, of wie weet, als die het laat afweten, voor eigen glorie. Sowieso wordt het de meest bijzondere koers van zijn leven. Op zoek naar de Leuvense jaren van ‘Jappie’.