Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel. © BELGA

Een reconstructie van Van der Poels race tegen de klok richting WK: “Het zou straf zijn als Mathieu zelf niet zou twijfelen”

WK wielrennenMathieu van der Poel is dan toch tot aan de start van het WK wielrennen geraakt. Het werd een race tegen de klok, een verhaal van vallen en opstaan, dat begon op maandag 26 juli met een val op het Izu mountainbike-parcours voor de Spelen van Tokio. Twee maanden van mysterieuze rugpijn, een afgebroken hoogtestage, twee forfaits en veel onzekerheid later, probeert MvdP zondag dan toch een medaille te halen op het WK. Een reconstructie.

38 reacties

 • vangeel guido

  1 jaar geleden
  MARIE-LOUISE VAN BESAUW MVDP kiest zijn wedstrijden die hij kan winnen en doet er alles voor om uitgerust aan de start te verschijnen. En het is al meermaals gebleken dat uitgeruste renners zonder wedstijd deze 1 dag koers wint. Ik begrijp niet hoe ze dit belangrijk kunnen vinden..
 • Marie Besauw

  1 jaar geleden
  Mathieu wordt de CHAMP...hij heeft geen 7 man nodig..hij doet het alléén..veel succes en courage, jij verdient GOUD.
 • Jan Jansens

  1 jaar geleden
  Hij is een super talent en wat hij laat zien in 3 verschillende de disciplines doet niemand hem na. Zijn palmares is iedereen jaloers op maar als hij na een valpartij 2 maanden niet presteert is hij voor sommige een komediant. Hij heeft niemand nodig om te winnen dat heeft hij heel vaak laten zien. Dat de beste mag winnen!
 • Patrick Brusseel

  1 jaar geleden
  Jos Dedecker, wil je hier eens een lijstje afdrukken van al die tweede plaatsen van Van Aert na Mvdp OP DE WEG. Ik herinner me de Ronde vorig jaar maar voor de rest ?
 • Alain Hermans

  1 jaar geleden
  Dat gewoon de beste wint en we een goede koers zien. De rest is allemaal entertainment.
 1. En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboogtrui, en verloofde Oumi dansen na wereldtitel - ouders wagen zich zelfs aan stagedive
  Play
  WK wielrennen
  19

  En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboog­trui, en verloofde Oumi dansen na wereldti­tel - ouders wagen zich zelfs aan stagedive

  Mama Agna, papa Patrick en verloofde Oumi volgden de regenboogtriomf van Remco Evenepoel aan het supporterscafé in Schepdaal. Toen hij de finish bereikte, vlogen ze elkaar in de armen. Apetrots zijn ze, of wat had u gedacht? Agna danste nadien op het monument voor het café. Ín regenboogtrui. Samen met vader Patrick waagde ze zich zelfs aan een stagedive. Ook Oumi liet zich verleiden tot een vreugdedansje.
 2. Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”
  WK wielrennen

  Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”

  Een aandachtige wielerfan had het misschien al ergens gelezen, maar kersvers bronzen medaille bij de junioren Vlad Van Mechelen heeft een bekende vader. Francis Van Mechelen was jaren geleden het brein achter Dynamite en hits als ‘Toeter op mijn waterscooter’ en ‘Pizza Hut’. Sven Ornelis en Anke Buckinckx van JOE belden Van Mechelen - die tegenwoordig rondtoert met een gigantische opblaasbare dinosaurus - voor de gelegenheid nog eens op. “Doodzonde dat ik er niet bij kon zijn, ik werd ziek op de vlucht naar Australië en moest terugkeren.
 3. Champagne, grappig één-tweetje met Van Aert over dure vliegtickets en bezoekje aan Belgian Cats: herbeleef de festiviteiten na Evenepoels wereldtitel
  Play
  WK wielrennen
  58

  Champagne, grappig één-twee­tje met Van Aert over dure vliegtic­kets en bezoekje aan Belgian Cats: herbeleef de festivitei­ten na Evenepoels wereldti­tel

  Remco Evenepoel (22) wereldkampioen. Uiteraard zorgde dat voor een feestje in het hotel, een leuke speech van Remco en champagne die werd ontkurkt. De Belgische delegatie ging ook de Belgian Cats in Sydney aanmoedigen voor hun WK-wedstrijd. In afwachting van de landing op Zaventem: herbeleef hieronder de Belgische festiviteiten na Remco’s wereldtitel.