Volledig scherm
© ANP

Eekhoff nadat zijn wereldtitel werd afgenomen: "Dit voelt oneerlijk”

WK WielrennenVan de hemel naar de hel. De Nederlander Nils Eekhoff dacht ruim een kwartier dat hij de wereldtitel bij de beloften had gepakt. Maar dan haalde de wedstrijdjury hem van zijn wolk. Eekhoff werd gediskwalificeerd voor stayeren na zijn valpartij. “Zo’n acties zijn gewoon gebruikelijk in wielerwedstrijden”, zegt Eekhoff in een eerste reactie.

  1. Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”
    Wielrennen

    Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”

    Er komt dit jaar toch nog een WK wielrennen. "Op de normale data, de locatie maken we rond 1 september bekend", zei David Lappartient, de voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, gisteren in Nice. Het WK zou aanvankelijk vanaf 20 september plaatsvinden in Zwitserland, niet ver van het hoofdkantoor van de bond, maar de beperkingen rond het coronavirus daar maakten dat onmogelijk.