Wout van Aert in Wollongong.
Volledig scherm
Wout van Aert in Wollongong. © BELGA

Dit bedrag krijgt Evenepoel of Van Aert van UCI als ze wereldkampioen worden (maar Belgische bond doet er nog flinke schep bovenop)

WK wielrennenUiteraard valt er ook wat te verdienen aan een wereldtitel (en zilver en brons) op het WK wielrennen. De Internationale Wielerunie (UCI) deelt over alle categorieën 124.250 euro uit.

6 reacties

 • lode wijk

  4 maanden geleden
  Als je het voor het geld moet doen dan blijf je beter thuis, er zijn nog zulke beroepen maar soms werkt een mens voor zijn hart en innerlijke gemoedsrust.
 • Christopher Lieckens

  5 maanden geleden
  Ik vind dit nog heel redelijk, tegenover de voetbal vergeleken.
 • Walter Leysen

  5 maanden geleden
  Om te lachen 🤣
 • Geert Degezelle

  5 maanden geleden
  Hoge bedragen? Een aalmoes als men dat vergelijkt met andere topsporten.
 • Erik De Muynck

  5 maanden geleden
  Waar komt dat geld vandaan vraag ik mij af?
 1. EXCLUSIEF. De eerste reactie van Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik in fout ben, maar had geen intentie om meisjes te kwetsen”
  Play
  WK wielrennen
  39

  EXCLUSIEF. De eerste reactie van Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik in fout ben, maar had geen intentie om meisjes te kwetsen”

  Een berouwvolle Mathieu van der Poel, vanmiddag op Zaventem na zijn terugvlucht uit Australië. Daar beleefde de Nederlander een heuse rollercoaster op het WK wielrennen. In een eerste reactie zegt Van der Poel dat hij het anders had moeten aanpakken. “Ik had me Australië anders voorgesteld. Ik geef toe dat ik in fout ben, maar ik had geen enkele intentie om die meisjes te kwetsen.”
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.