Dries Devenyns en Julian Alaphilippe.
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Devenyns en Julian Alaphilippe. © AFP

Devenyns zag zijn maatje Alaphilippe op tv weer wereldkampioen worden: “Hij wil nog kunnen koersen als een junior”

WK WielrennenIn elke andere wedstrijd zijn Julian Alaphilippe en Dries Devenyns onafscheidelijk. Behalve op het WK, want de Belg wil niet in een situatie komen waarin hij het gat op zijn Franse (ploeg)maat moet dichtrijden. Dus volgde Devenyns zondag voor het tweede jaar op rij het WK wielrennen thuis op tv. “De laatste vijf kilometer was het niet spannend meer.”

4 reacties

 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Het had nog veel eerlijker geweest had men tijdens de ontsnapping Evenepoel beschermt ipv er met 5 landgenoten achter te rijden in opdracht van ik word wereldkampioen Woutje.
 • elke vliegen

  2 maanden geleden
  Ik vind dat heel mooi van hem,een kerel met ballen aan zijn lijf!
 • johan fransaert

  2 maanden geleden
  eerlijk is eerlijk de man met de beste conditie van de dag heeft gewonnen en de ploeg met het beste tactisch plan, al moet gezegd dat Evenepoel opofferen wellicht niet zo slim was.
 • Geens Rik

  2 maanden geleden
  Devenyns is tenminste eerlijk in zijn commentaar. Een WK met landenploegen is duidelijk van "den oude tijd". Waarom zou een helper plots in een WK tegen zijn kopman gaan rijden waar hij de rest van het jaar wel voor moet werken?
 1. Van der Breggen de enige die kan lachen, Van Vleuten vernietigend: frustratie en onenigheid gieren door Nederlandse wielerploeg na zilveren plak
  WK Wielrennen
  7

  Van der Breggen de enige die kan lachen, Van Vleuten vernieti­gend: frustratie en onenigheid gieren door Nederland­se wieler­ploeg na zilveren plak

  Na het debacle van de Olympische Spelen liep het ook het WK wielrennen mis voor de Nederlandse wielrensters. Marianne Vos pakte zilver achter de Italiaanse Elisa Balsamo, maar met zo’n sterrenequipe was niets minder dan goud goed genoeg. De frustratie en onenigheid over de tactiek gieren weer door de Nederlandse ploeg.