Alec Segaert haalde de bronzen medaille binnen op het WK tijdrijden.
Volledig scherm
Alec Segaert haalde de bronzen medaille binnen op het WK tijdrijden. © Photo News

De vierde medaille is binnen! Alec Segaert vecht zich met 52 honderdste van een seconde naar brons, goud voor de Deen Gustav Wang

WK wielrennenMet 52 honderste van een seconde. Alec Segaert heeft België een vierde medaille op het WK wielrennen bezorgd. De Europese kampioen tijdrijden werd in Brugge nipt derde. Het goud was voor een indrukwekkende Gustav Wang uit Denemarken. Cian Uijtdebroeks werd 6de, Jonathan Vervenne werd derde Belg op een 15de plaats.

14 reacties

 • wim rooyakkers

  3 weken geleden
  Waarom telt alleen de 1e plek,een podium plek in wat voor wedstrijd dan ook is uniek,zelfs een top10 plek is mooi ,besef wat je ervoor moet doen om alleen al wk deelnemer te zijn.het merendeel van de sporters komt daar nooit voor in aanmerking.
 • Geert Heylen

  3 weken geleden
  De weersomstandigheden waren tegen hem . Maar mooie prestatie! De toekomst van het Belgische tijdrijden is verzekerd.
 • lieve rigo

  3 weken geleden
  Mooie prestatie.
 • Rudi Pieters

  3 weken geleden
  Wat een goedlachse vriendelijke knaap segaert spijtig dat zijn broer moeten stoppen is tis te hopen dat hij prof kan worden
 • Erik Polfliet

  3 weken geleden
  De eerste twee hebben in betere omstandigheden gereden. Alec was voor mij dan ook de beste en sterkste renner vandaag maar bij tijdrijden wint niet altijd de beste en sterkste. De weersomstandigheden spelen soms een heel belangrijke rol. Mag bij een WK iedere renner kiezen wanneer hij start ? De renners die ongeveer rond dezelfde periode gereden hebben, heeft hij allemaal verslagen. Dikke proficiat, Alec
 1. “België kon theoretisch gezien niet verliezen”: wereldkampioen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwinning in 1975
  Streamz
  6

  “België kon theore­tisch gezien niet verliezen”: wereldkam­pi­oen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwin­ning in 1975

  Zondag strijkt het WK wielrennen voor de tiende keer in ons land neer. In 1975 werd Nederlander Hennie Kuiper wereldkampioen in de Waalse stad Yvoir. Hij verwees Roger De Vlaeminck en Jean-Pierre Danguillaume naar de dichtste ereplaatsen en Eddy Merckx finishte als achtste. Met ‘Regenboog’ brengt Streamz een reconstructie van de voorgaande Belgische WK-edities. Voor HLN blikt Hennie Kuiper terug op zijn triomftocht van 46 jaar geleden: “Er stonden honderdduizend toeschouwers langs de kant. Het was geweldig.”
 1. ANALYSE. De tactiek doorgelicht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?
  PREMIUM
  WK wielrennen
  31

  ANALYSE. De tactiek doorge­licht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?

  Eén kopman en zeven man in dienst op het WK wielrennen: de keuze om alles op Wout van Aert te zetten, leek op voorhand logisch, maar bleek uiteindelijk niet de juiste zet. De voorbeeldige Belgen reden zich de ziel uit het lijf voor hun kopman, maar die bleek geen superdag te hebben. Was er geen plan B nodig? En had bondscoach Sven Vanthourenhout de optie Remco Evenepoel niet langer achter de hand moeten houden? Een analyse van de tactiek.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Vanthourenhout vol lof voor Evenepoel en betreurt mindere communicatie: “Maar had niets veranderd aan uitslag”
  Play
  WK wielrennen
  45

  Vanthouren­hout vol lof voor Evenepoel en betreurt mindere communica­tie: “Maar had niets veranderd aan uitslag”

  Geen extra Belgische medaille bij de oogst van vier stuks, na Van Aert (zilver) en Evenepoel (brons), Vermeersch (brons bij beloften) en Segaert (brons bij juniores) in het tijdrijden. Een zure pil voor Sven Vanthourenhout en co, al besefte de bondscoach dat zijn ploeg weinig te verwijten valt. Alleen de communicatie kon soms beter, maar ook dan zou Alaphilippe nog wel gewonnen hebben, zegt Vanthourenhout.