.
Volledig scherm
PREMIUM
. © AFP/REUTERS/Belga

De snode plannen van de saboteurs: 4 vragen aan 4 buitenlandse kapers op de kust

WielrennenWout van Aert is de te kloppen man op het WK wielrennen. Daar is de wielerwereld het over eens. Maar er zijn kapers op de kust. Sonny Colbrelli werd Europees kampioen. Mathieu van der Poel maakt altijd en overal een kans, zelfs met een zere rug. Gouden olympiër Tom Pidcock won dit jaar al de Brabantse Pijl op de wegen van het WK. En Julian Alaphilippe zal strijden om zijn regenboogtrui te verlengen. Vier saboteurs vertellen over hun plannen. 

10 reacties

 • willem merken

  1 jaar geleden
  Ik hoop op een mooie en vooral veilige koers.
 • agnes Vantilt

  1 jaar geleden
  Wie zei gisteren dat dit jaar alles wordt gewonnen door de Italianen?
 • Luuk Smits

  1 jaar geleden
  Mathieu en wieltjeszuigen, men leest hier de gekste dingen. 😯
 • Ruben Nagels

  1 jaar geleden
  Typisch Vlamingen (Belgen) met de opmerkingen hier. Chauvinisme of trots zijn op Belgische sporters kunnen we niet. Echt wees dat wat meer! Italianen doen het, Nederlanders doen het, Fransen doen het. Neen wij Belgen zien onze trots liever afgaan. Denken altijd zelf beter te zijn dan die profs. En das ni alleen hier in wielrennen evengoed bij de voetbal. Go Belgium!
 • LEEN Floin

  1 jaar geleden
  Ik hoop dat Mathieu WK wordt . Ook al ben ik Belg .
 1. Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-tonic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantastisch resultaat”
  Play
  WK wielrennen
  83

  Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-to­nic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantas­tisch resultaat”

  Ongelofelijk! Annemiek van Vleuten - met een breukje in de elleboog - is wereldkampioene bij de vrouwen. Balen voor Lotte Kopecky, want zij sprintte nèt achter de Nederlandse naar zilver. Ze sloeg op het stuur, want was met voorsprong de snelste van de elitegroep. Maar met een gewiekste aanval deed Van Vleuten in het slot wat niemand nog verwachtte. Silvia Persico (Italië) werd derde. “Ik heb het gevoel dat ik het goud verlies”, vertelde Kopecky meteen na afloop, al besefte ze enkele uren later wel wat voor een straffe prestatie ze heeft geleverd: “Het is een fantastisch resultaat, maar je komt natuurlijk voor die regenboogtrui.”