Volledig scherm
© AP

De dubbel: Nederlandse Van der Breggen verovert na tijdrittitel ook regenboogtrui op de weg

WK wielrennenNa de tijdrittitel ook wereldkampioene op de weg. De Nederlandse Anna van der Breggen (30) raasde in het Italiaanse Imola naar de regenboogtrui bij de dames. Van der Breggen ging op veertig kilometer van de finish solo, niemand zag haar terug. Het plannetje bij Oranje klopte volledig, want Annemiek van Vleuten - herstellend van een polsbreuk - werd tweede. De Italiaanse Elisa Longo Borghini veroverde de bronzen medaille. Het is de tweede keer dat Van der Breggen de WK-wegrit wint, ook in 2018 in Innsbruck werd ze wereldkampioene. De Belgen speelden geen rol. 

 1. Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”
  Wielrennen

  Frankrijk wil WK wielrennen naar La Planche des Belles Filles halen, UCI-baas: “WK gaat dit jaar door, de locatie maken we op 1 september bekend”

  Er komt dit jaar toch nog een WK wielrennen. "Op de normale data, de locatie maken we rond 1 september bekend", zei David Lappartient, de voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, gisteren in Nice. Het WK zou aanvankelijk vanaf 20 september plaatsvinden in Zwitserland, niet ver van het hoofdkantoor van de bond, maar de beperkingen rond het coronavirus daar maakten dat onmogelijk.
 1. Zo ging het er aan toe bij terugkeer Mike Tyson
  Play
  Boksen

  Zo ging het er aan toe bij terugkeer Mike Tyson

 2. Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out
  Play

  Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out