Febe Jooris, Alec Segaert, Remco Evenepoel, Vlad Van Mechelen en Lotte Kopecky: de vijf Belgiche medaillewinnaars in Wollongong.
Volledig scherm
PREMIUM
Febe Jooris, Alec Segaert, Remco Evenepoel, Vlad Van Mechelen en Lotte Kopecky: de vijf Belgiche medaillewinnaars in Wollongong. © PN/Belga

De Belgische piramide van succes: wielerbond heeft basis om op verder te bouwen na “beste WK in 25 jaar”

WIELRENNENHet goud van Remco Evenepoel blinkt het hardst, maar het WK in Australië was op alle vlakken een succes voor België. Serge Pauwels, development coach van de wielerbond: “Gescoord in alle categorieën en alle disciplines: dit is de basis om op verder te bouwen.”

5 reacties

 • Piet Janssen

  2 maanden geleden
  Ben er trouwens van overtuigd dat wanneer MvdP in koers was geweest we een andere WK hadden.
 • Johan hendrickx

  2 maanden geleden
  De Hollanders hebben wel 2x goud en normaal waren dat er 3 geweest met de koppeltijdrit inbegrepen. Dus, niet té euforisch doen bond.
 • Ronny Onraedt

  2 maanden geleden
  Dylan Theuns had daar ook zijn plaats gehad. Extra-sportieve redenen hebben wij geen zicht op.
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  En er roept precies niemand meer om Dylan Teuns. Had onze bondscoach het dan toch maar weer bij het rechte eind ?
 • karel daneels

  2 maanden geleden
  de wielerbond gaat eens de pluimen op hun hoed steken het zijn wel de renners die het doen nietwaar
 1. Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”
  WK wielrennen

  Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”

  Een aandachtige wielerfan had het misschien al ergens gelezen, maar kersvers bronzen medaille bij de junioren Vlad Van Mechelen heeft een bekende vader. Francis Van Mechelen was jaren geleden het brein achter Dynamite en hits als ‘Toeter op mijn waterscooter’ en ‘Pizza Hut’. Sven Ornelis en Anke Buckinckx van JOE belden Van Mechelen - die tegenwoordig rondtoert met een gigantische opblaasbare dinosaurus - voor de gelegenheid nog eens op. “Doodzonde dat ik er niet bij kon zijn, ik werd ziek op de vlucht naar Australië en moest terugkeren.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.