Wout van Aert stond gisteren voor de 24ste keer in z'n carrière op het podium van een wielerkampioenschap.
Volledig scherm
Wout van Aert stond gisteren voor de 24ste keer in z'n carrière op het podium van een wielerkampioenschap. © BELGA

Bijzonder straffe statistiek: Wout van Aert staat op internationale kampioenschappen in 87,5 (!) procent van de gevallen op het podium

WK wielrennenWist u dat een doorsnee renner in een doorsnee peloton statistisch gezien 1,6 procent kans heeft om op het podium te eindigen? Wout van Aert zit na 33 kampioenschappen in het veld en op de weg aan een podiumpercentage van - hou u vast - 72,7. Tellen we de BK’s er niet bij dan stijgt dat cijfer zelfs naar 87,5 procent. Een blik op de waanzinnige kampioenschapscijfers van de beste Belgische renner van het moment. 

22 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Zelfs zonder de statistieken te bekijken is het ook een uitzonderlijke prestatie van Remco en Wout op het WK. Elk land heeft zijn beste tijdrijders afgevaardigd, zilver of brons op WK behalen zegt ons meer dan voldoende. Baanwedstrijden zijn boeiender om naar te kijken, maar tijdrijden is één renner die het alleen moet doen tegen de besten geselecteerde van alle deelnemende landen.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Het is de beste renner van het peloton. De UCI ranking liegt niet. Maar soms wordt die ook maar tweede of derde. Het extra nadeel van de beste is dat die altijd geviseerd wordt.
 • Liesbet willems

  1 maand geleden
  Als Wout niet gevallen was had hij misschien wel meer overwinningen gehaald dan MVDP. Dat vergeten jullie er wel bij te rekenen
 • Lucia De Ridder

  1 maand geleden
  Waarom niet koersen zonder oortjes? Iedereen heeft op die manier meer gelijke kans, me dunkt.
 • pierre de smet

  1 maand geleden
  Hopelijk toekomende zondag eens op het hoogste schavotje met goud . Als een der beste renners van het moment verdiend hij het wel , men kan ook de vraag stellen waarom niet werken met punten zoals bij de autosport ? En dan nog een aantal punten bij de verdienen op het kampioenschap .
 1. Blijven Doorperen: BelOrta zorgt voor aparte steun op het WK-parcours voor Belgische ploeg en... Michel Wuyts en José De Cauwer
  Play
  WK wielrennen
  4

  Blijven Doorperen: BelOrta zorgt voor aparte steun op het WK-par­cours voor Belgische ploeg en... Michel Wuyts en José De Cauwer

  Blikvanger op het WK wielrennen in Leuven: de vele leuzes op straat. We zagen al een zebrapad dat omgetoverd werd tot een ode aan Wout van Aert en nu steunt ook BelOrta onder het motto ‘Blijven doorperen’ de Belgische wielerploeg met aparte leuzes op het parcours. En ook Michel Wuyts en José De Cauwer ontbreken niet. Het duo geeft morgen voor het laatst samen commentaar.
 2. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  13

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.