BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Beste Belg Declercq: "Valpartij heeft alles verpest"

wk wielrennen"Dit is een mooi persoonlijk resultaat", vertelde Benjamin Declercq over zijn 17de plaats, "maar we waren niet naar hier gekomen voor een plek in de top 20. De ambitie was groter: we wilden top tien, misschien top vijf voor onze ploeg halen."

 1. Ledanois en Turgis zorgen voor Frans feestje, pechduivel telt Belgen uit
  wk wielrennen

  Ledanois en Turgis zorgen voor Frans feestje, pechduivel telt Belgen uit

  Aanvallen en de koers hard maken was de booschap die bondscoach Jean-Pierre Dubois onze jonge snaken had meegegeven voor de strijd bij de beloften, maar onze landgenoten speelden nooit een rol van betekenis. Nathan Van Hooydonck smakte in volle finale tegen de gladde kasseitjes van Libby Hill en zag zo zijn kansen in rook opgaan. In een tumultueuze finale soleerde de Fransman Kévin Ledanois uiteindelijk naar het goud. De 22-jarige prof van Bretagne-Séché was aan de streep wel zodanig murw geknald dat hij zijn handen nog nauwelijks in de lucht kreeg. De Italiaan Simone Consonni strandde heel erg close op een tweede plaats, Anthony Turgis (Cofidis) maakte het Franse succesverhaal compleet met brons.
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga
  Play
  HLN SPORTCAST

  De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga

 2. Herbekijk hier de overwinning van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl
  Play

  Herbekijk hier de overwin­ning van Julian Alaphilip­pe in de Waalse Pijl