Jan Bakelants, Frederik Frison en Senne Leysen.
Volledig scherm
Jan Bakelants, Frederik Frison en Senne Leysen. © Photo News

België negende in allereerste WK Mixed Relay, Nederland pakt goud

WK wielrennenOp de allereerste editie van het WK Mixed Relay behaalde België een negende plek op elf deelnemers. De wereldtitel werd op een nat parcours in Harrogate weggekaapt door Nederland, dat zich eerder dit jaar ook al kroonde tot Europees kampioen. Duitsland en Groot-Brittannië mochten mee op het podium. 

 1. INTERVIEW. De mama van Van Aert: "Ik gok: een overbezorgde, maar heel lieve papa, dat wordt onze Wout”
  PREMIUM

  INTERVIEW. De mama van Van Aert: "Ik gok: een overbezorg­de, maar heel lieve papa, dat wordt onze Wout”

  Ze is een boerendochter, haar metaforen zoekt ze op het erf. "Ik ben een kip. Die kuikens moeten liefst onder mijn vleugels blijven." Maar een kuiken op een fiets en met goede benen, dat houdt zelfs een klokhen niet bij. Ivonne Boeckx (59), de mama van Wout van Aert (26), over loslaten, duizend doden sterven én bloednuchter blijven. "Wout weet: het is niet omdat je dit allemaal presteert, dat je je ik weet niet wat moet veroorloven."
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”