Julian Alaphilippe.
Volledig scherm
Julian Alaphilippe. © BELGA

Applaus maar ook boegeroep van Belgische fans voor Alaphilippe: “Dat motiveerde me vooral om er nog harder voor te gaan”

Wk wielrennenGeen Wout, wel Julian. Voor het tweede opeenvolgende jaar. Alaphilippe sprak van een droom. Een onverwachte. En stelde dat hij extra energie putte uit het gejouw van de massa’s Belgische fans langs het WK-parcours in de Leuvense finale. Want naast applaus voor de Franse winnaar waren er ook minder mooie reacties.

28 reacties

 • roger goddeeris

  3 weken geleden
  Heb mij zondag echt geschaamd om hoe supporters van een belgisch idool zich gedragen hebben ten opzichte van buitenlandse renners.Zouden van het parcours gehaald moeten worden.
 • Guido De Smet

  3 weken geleden
  Een grote kampioen heeft gewonnen!
 • Geert Leenders

  4 weken geleden
  Eigenlijk mag Julian Alaphillipe nog content zijn dat hij buiten boegeroep en een bierdouche niet werd bespuwd door het Vlaamse publiek, zoals een aantal Nederlandse veldrijders al overkwam. Maar waarschijnlijk reed de Fransman daarvoor te snel...vandaar.
 • leopold van heurck

  4 weken geleden
  De beste heeft gewonnen , spijtig van het boe geroep en het met bier gieten naar een echte kampioen.
 • Olivier Vandermosten

  4 weken geleden
  Verdiende winnaar punt uit!!!!
 1. Belgisch-Australische kledingcollectie voor de echte wielerfan
  WK wielrennen
  1

  Bel­gisch-Australi­sche kledingcol­lec­tie voor de echte wielerfan

  Om ook vestimentair helemaal in de sfeer van het WK wielrennen te baden, brengt het Belgische Çois Cycling Legacy een nieuwe kledingcollectie op de markt. Dat doet het in samenwerking met de Australische profrenner Mitch Docker (EF Education), die volgende week zondag afscheid neemt van het wielerpeloton met Parijs-Roubaix. Voor de gelegenheid fungeert Docker (34), die met ‘Life in the Peloton’ ook zijn eigen originele wielerpodcast heeft, als model voor de collectie samen met zijn boezemvriend en medeprof Luke Durbridge. Çois Cycling Legacy is van de hand van Tom Cools, kleinzoon van de in 1999 op 81-jarige leeftijd overleden François Cools, gelauwerd baanwielrenner en later gangmaker van onder andere Eddy Merckx en Herman Vanspringel, van wie hij ook nog ploegleider werd. De collectie bestaat uit t-shirts, sweater en een pet.