Julian Alaphilippe.
Volledig scherm
Julian Alaphilippe. © BELGA

Applaus maar ook boegeroep van Belgische fans voor Alaphilippe: “Dat motiveerde me vooral om er nog harder voor te gaan”

Wk wielrennenGeen Wout, wel Julian. Voor het tweede opeenvolgende jaar. Alaphilippe sprak van een droom. Een onverwachte. En stelde dat hij extra energie putte uit het gejouw van de massa’s Belgische fans langs het WK-parcours in de Leuvense finale. Want naast applaus voor de Franse winnaar waren er ook minder mooie reacties.

28 reacties

 • roger goddeeris

  1 jaar geleden
  Heb mij zondag echt geschaamd om hoe supporters van een belgisch idool zich gedragen hebben ten opzichte van buitenlandse renners.Zouden van het parcours gehaald moeten worden.
 • Guido De Smet

  1 jaar geleden
  Een grote kampioen heeft gewonnen!
 • Geert Leenders

  1 jaar geleden
  Eigenlijk mag Julian Alaphillipe nog content zijn dat hij buiten boegeroep en een bierdouche niet werd bespuwd door het Vlaamse publiek, zoals een aantal Nederlandse veldrijders al overkwam. Maar waarschijnlijk reed de Fransman daarvoor te snel...vandaar.
 • leopold van heurck

  1 jaar geleden
  De beste heeft gewonnen , spijtig van het boe geroep en het met bier gieten naar een echte kampioen.
 • dieudone Vandersmissen

  1 jaar geleden
  Verdiende winnaar punt uit!!!!
 1. Quinten Hermans, WK-debutant met een Mustang: “Johnny Cash is mijn favoriete artiest en net als hij doe ik graag mijn eigen ding”
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN
  2

  Quinten Hermans, WK-debutant met een Mustang: “Johnny Cash is mijn favoriete artiest en net als hij doe ik graag mijn eigen ding”

  En wat als een debutant wereldkampioen wordt? Tom Boonen schuift er alvast eentje naar voor als zijn ‘dark horse’. Meet Quinten Hermans (27), outsider voor WK-goud. Heeft een zus als tuinman, een Mustang in de garage, een liefde voor Johnny Cash, een portefeuille op de beurs en de grappigste tatoeage ooit: 🙂. “Het leven is altijd zo serieus, en koersen is vaak heel erg afzien. Als ik op de fiets zit, is dit het eerste waar ik naar kijk.”