BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ANALYSE. De tactiek doorgelicht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?

WK wielrennenEén kopman en zeven man in dienst op het WK wielrennen: de keuze om alles op Wout van Aert te zetten, leek op voorhand logisch, maar bleek uiteindelijk niet de juiste zet. De voorbeeldige Belgen reden zich de ziel uit het lijf voor hun kopman, maar die bleek geen superdag te hebben. Was er geen plan B nodig? En had bondscoach Sven Vanthourenhout de optie Remco Evenepoel niet langer achter de hand moeten houden? Een analyse van de tactiek. 

31 reacties

 • Jan Van Beek

  3 weken geleden
  Lefevere wist niet alleen precies hoe het zou lopen, hij heeft het m.i. zo georkestreerd. De Belgische renners van DQS hebben zich héél voluntaristisch leeggereden vóór de finale, en de Fransen hebben hen daarvoor een excuus - de geplande aanzet - gegeven door wel héél vroeg in de aanval te gaan.
 • patrick isenborghs

  3 weken geleden
  rudi swinnen het was niet aan de nederlanders om op kop te rijden met een kopman die niet 100% was. Maar die kopman was wel zo eerlijk om een landgenoot een kans te geven om nog een medaille te halen. Trouwens stybar en pidcock hadden nog power over om nog een dichte ere plaats in de wacht te slepen maar deze 2word niets verweten dat ze mee profiteerde
 • Michel Emsens

  3 weken geleden
  Met een andere bondscoach zijn we ALTIJD wereldkampioen ( Remco of Jappe ). Als zij de ganse dag in het wiel mogen zitten dan kletsen ze Alaphilippe , met 2 vingers in de neus , uit het wiel. Laat Volgend jaar alvast WVA maar knecthen voor Philipsen !
 • Patrick LEFAIBLE

  3 weken geleden
  Idd geen plan B want de enige die plan B kon zijn heeft zich MOETEN leegrijden voor Wout om dan te zeggen dat hij geen goeie benen had . Remco was mss de enige die Alaphilippe had kunnen volgen bij zijn demarrages indien hij die vele kilometers niet had moeten op kop rijden.
 • Jan Van Humbeeck

  3 weken geleden
  Een bondscoach die weinig van tactiek kent en een kopman wiens ego te groot is om zijn kopmanschap af te staan. Meer is er niet nodig om zo een prachtige koers naar de knoppen te helpen, want hij zou voor Remco gene meter gereden hebben. Dat is die klasbak dan die jullie zo ophemelen. Ik denk dat er nog weinig renners zijn die zich voor WVA. de ziel uit hun lijf zullen rijden bij een volgend WK. Maak Eddy Plankaert bondscoach, die kent tenminste iets van koers met juiste analyse.